VMRO-DPMNE: Duhen protokolle urgjente nga autoritetet për linë e majmunëve

Ministria e Shëndetësisë / Fotografi Arkivi i Shtypit të Lirë

Sistemi shëndetësor në Maqedoni është në kolaps të plotë. Pacientët ikin nga testimi dhe autoritetet shëndetësore pa protokolle trajtimi për sëmundjen ngjitëse “lija e majmunit” Sërish, ashtu si me Covid-19, autoritetet shëndetësore janë vonuar me protokollet dhe mënyrën e trajtimit dhe izolimit me këtë pandemi të re që po përhapet masivisht në të gjithë. Evropa dhe bota - thuhet në një komunikatë për media VMRO-DPMNE.

Partia pyet se kush do të kishte qenë përgjegjës nëse pacienti që nuk pranoi të testohej, pasi e gjetën disi, do të ishte pozitiv për këtë infeksion?

“A do të mbante përgjegjësi ministri apo komisioni nëse ky person do të infektonte bashkëqytetarët e tij me këto lisë, sepse ne nuk jemi të përgatitur të përballemi në asnjë mënyrë me pandemitë. Mijëra bashkëqytetarë tanë vdiqën nga Covid-19 sepse nuk kishim vaksina në kohë, nuk kishim kapacitete të mjaftueshme në spitale për të pritur pacientë, por kjo qeveri e papërgjegjshme nuk e nxori mësimin nga pandemia e Covid-19. Prandaj pyesim sërish, kur do të dalin me protokolle ministri Bekim Sali dhe Komisioni i Sëmundjeve Infektive për këtë pandemi të re të “lisë së majmunëve”? A duhet të na ndodhë sërish i njëjti skenar si me Covid-19? Autoritetet duhet të ndalojnë ndjekjen e tenderëve dhe të pasurohen për shëndetin dhe jetën e qytetarëve. Të merren masa urgjente që të mos përsëritet si rasti i parë i dyshuar, që fatmirësisht rezultoi negativ për këtë sëmundje. Papërgjegjësia e organeve shëndetësore duhet të ndalet, sa nuk është vonë – thuhet në deklaratën e partisë.

Video e ditës