VMRO-DPMNE: Populli masivisht dhe me zë i tha JO ultimatumeve, sot sërish protestë para Qeverisë

Selia e VMRO-së / foto: Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

Qytetarët dje në masë të qartë dhe me zë të lartë thanë JO FALEMINDERIT ultimatumeve dhe diktateve që përmban Propozimi që Qeveria e Kovaçevskit dhe Osmanit e kanë pranuar. Qytetarët janë kundër legalizimit të asimilimit të popullit maqedonas, poshtërimeve dhe deformimeve identitare që është e gatshme t'i bëjë kjo pushtet, njoftoi VMRO-DPMNE.

“Edhe populli dhe opinioni ekspert janë të bindur se Qeveria gënjen. Kjo kontratë është e njëjta që Kovaçevski dyshohet se e kishte refuzuar një javë më parë. Me këtë Propozim dhe dokumentin përcjellës, gjuha maqedonase cilësohet si dialekt bullgar perëndimor. Propozimi kornizë, pjesë integrale e të cilit janë raportet vjetore, mbulon çështjet historike, e me këtë edhe kërkesat negative të Sofjes.

Protokolli parashikon ndryshime në tekstet shkollore për aktorët revolucionarë si Delçev, Gruev, Sandanski, për kryengritjen e Ilindenit, shtetin e Samoilit, por edhe ndryshime në monumente, muzeume, objekte dhe ngjarje. Në këtë protokoll, apo Raport Vjetor siç e quan Qeveria Kovaçevski, ka data dhe afate specifike se çfarë dhe si duhet të ndryshohet. Pala maqedonase për të gjitha këto duhet të informojë Bullgarinë në raportet vjetore, dhe nëse Bullgaria nuk është e kënaqur me aktivitetin e realizuar të barabartë me asimilimin, atëherë mund të vendosë një veto.

Nëse Qeveria e pranon propozimin, atëherë Maqedonia në mënyrë arbitrare pranon negociata të përjetshme ose asimilim të plotë të brezave të sotëm, të kaluar dhe të ardhshëm.

Qeveria e Kovaçevskit po përpiqet dëshpërimisht të përhapë frikë dhe kërcënime përmes osmanëve frikacakë. Por as kjo nuk kalon. Sa më shumë të kërcënojnë dhe gënjejnë popullin, aq më i fortë do të jetë zëri dhe kundërshtimi i popullit. Kjo qeveri e ka humbur legjitimitetin e plotë. Ajo qeveri e Kovaçevskit dhe Osmanit nuk është pushtet popullor dhe prandaj duhen zgjedhje, në të cilat më në fund do të bien.

Sot sërish në ora 19:XNUMX i ftojmë qytetarët në protestë paqësore dhe dinjitoze para Qeverisë kundër poshtërimeve dhe ultimatumeve derisa të heqin dorë nga synimi i asimilimit të popullit të tyre”, thuhet në njoftimin e partisë VMRO-DPMNE.

Video e ditës