VMRO-DPMNE humbi shumicën në Këshillin Komunal të Manastirit?

Foto: Vaska M. Mlladenovska

Epilogu i seancës së sotme të 27-të të Këshillit të Komunës së Manastirit është se VMRO-DPMNE humbi shumicën në Këshill. Partneri joformal i koalicionit të partisë, lista e pavarur Poinaku, e cila ka tre këshilltarë, votoi kundër propozimeve të VMRO-DPMNE.

Në seancë, përkundër kundërshtimit të këshilltarëve të VMRO-DPMNE-së, me propozim të LSDM-së opozitare, u pranua që në rend dite të vendosen pikat për shkarkimin e bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse në ndërmarrjet publike të Manastirit.

Propozimi i LSDM-së është pranuar në seancën për të diskutuar për shkarkimin e bordeve drejtuese të ndërmarrjeve publike: “Vodovod”, “Kumanalets”, “Markets”, “Parkingzi”, si dhe të Qendrës Kulturore dhe Informative.

Ndërmarrja e vetme komunale që nuk ishte në listën për shkarkimin e këshillit drejtues dhe mbikëqyrës ishte NP “Niskogrubanda”.

Për propozimin e LSDM-së votuan tre këshilltarët e “Poinakut” që deri më tani siguronte shumicën e VMRO-DPMNE-së në Këshill dhe dy këshilltarët e së majtës. VMRO-DPMNE-ja e interpreton një kthesë të tillë në Këshillin e Manastirit si shkelje tjetër të Rregullores dhe Statutit nga kryetari i Këshillit. Gabriela Ilievska nga Poinaku, e cila është në konflikt të hapur me kryebashkiakun Toni Konjanovski.

Ajo sot akuzoi Konjanovskin se mendon vetëm për veten e jo për qytetarët. Konfirmim për këtë, sipas saj, ka qenë fakti se në seancë shërbimet komunale kanë paraqitur kërkesë për rritje të pagës së tij për 78 për qind.

Në orët e vona të pasdites, kryetari Konjanovski iu përgjigj akuzave të tilla se rritja e pagës së tij është vetëm zbatim i vendimit të Gjykatës Kushtetuese dhe se diferencën nga paga që do ta marrë me këtë rritje do ta dhurojë për qëllime humanitare.

Nëse ky koalicion i ri joformal mes LSDM-së dhe Poinakut do të jetë vetëm për këtë seancë të Këshillit apo do të vazhdojë edhe më tutje, për momentin nuk dihet.

Ndryshe, në seancën e sotme të Këshillit, e cila ende është duke vazhduar, shumica e këshilltarëve nuk e kanë miratuar raportin tremujor për buxhetin e Komunës së Manastirit. Pas diskutimeve të gjata dhe disa ndërprerjeve, raporti nuk mori mbështetje - grupi këshilldhënës i LSDM-së, i cili ka 13 këshilltarë, votoi "kundër", dhe 13 këshilltarë të VMRO-DPMNE-së votuan "pro".

Këshilltarët e Majtë dhe Poinakut, gjithsej pesë, abstenuan.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës