VMRO-DPMNE sot do të ngrejë padi kundër Xhaferit, Minov është në lëvizje

Talat Xhaferi / Brifing i mëngjesit
Talat Xhaferi / Brifing i mëngjesit

Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE sot në Kuvendi do të dorëzojë aplikacion Komisionit për Rregulloren e Punës dhe Çështjet e Imunitetit Mandat ndaj Kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi për regjistrimin audio në të cilën deputeti i parë dëgjohet duke bërtitur dhe fyer zyrtarët parlamentar.

Aplikimi është i detyruar shkelje e Kodit të Etikës së deputetëve nga kryetari i Kuvendit dhe siç ka njoftuar tashmë nga VMRO-DPMNE, me raport do të paraqesin dëshmi, por edhe dëshmitarë për skandalin Xhaferi. Sipas informacioneve nga grupi parlamentar, përveç audio-incizimit ku Xhaferi iu drejtohet në mënyrë vulgare zyrtarëve parlamentar, ata do të thërrasin edhe për debat komisioni. tre ose katër dëshmitarë të cilët ishin të pranishëm në sallë në momentin e ngjarjes. Për kërkesën e kryetarit të Komisionit Minov për mbajtjen e seancës, VMRO-DPMNE do t'i referohet Rregullores së Kuvendit, si dhe Kodit të Etikës.

VMRO-DPMNE tashmë i ka bërë thirrje kryetarit të Komisionit Panço Minov që të mbajë seancë për incidentin e Xhaferit, për të cilën ai është përgjigjur se Komisioni do të diskutojë vetëm nëse merr raport nga deputeti.

Varësisht nga vlerësimi i anëtarëve të Komisionit për Rregulloren dhe Çështjet e Imunitetit Mandat për peshën e kundërvajtjes, vërejtja publike ose vendimi për suspendim të deputetit në afat prej një muaji ose ndalimi për të kryesuar trupat punues të Kuvendit në kohëzgjatje deri në një muaj.

Nikolovski, Siljanovska dhe Lozanovska do të dëshmojnë për vulgaritetet e Xhaferit ndaj zyrtarëve

Video e ditës