VMRO-DPMNE kërkon ndryshime kushtetuese menjëherë në Kuvend ose dorëheqje dhe zgjedhje

Ndërtesa e VMRO-DPMNE-së / Foto: MPB

“Tradhtitë e përditshme nga autoritetet kriminale të LSDM-së dhe BDI-së duhet të ndalen. Presionet e vazhdueshme nga qeveria Kovaçevski ndaj deputetëve të VMRO-DPMNE-së nuk do të kalojnë. Edhe për Kovaçevskin e ka të qartë, prandaj në çdo mënyrë po mundohet të qëndrojë sa më gjatë në karrigen e kryeministrit”, thuhet në deklaratën e VMRO-DPMNE-së të cilën partia e ka dërguar për media.

Ja kumtesa e plotë:

“Për të ndalur presionin e pushtetit ndaj deputetëve, LSDM dhe Kovaçevski kanë zgjedhje dhe ofertë nga presidenti Hristijan Mickoski. Nëse Kovaçevski dhe LSDM janë të sigurt se i kanë 80 deputetë, menjëherë pas kthimit të deputetëve në Kuvend, amendamentet kushtetuese duhet t'i vendosin në rend dite të seancës së parë parlamentare.

Por, nëse në atë seancë nuk kalohen ndryshimet kushtetuese për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë, të nesërmen duhet të shpërndahet Kuvendi dhe të zhvillohen zgjedhje të parakohshme parlamentare. Nëse autoritetet janë të sigurta se ajo që po bëjnë është e drejtë, këtu është një zgjedhje për ta, ose t'i shërbejnë Bullgarisë dhe të ndryshojnë Kushtetutën ose zgjedhje të parakohshme. Kjo është një ofertë e ndershme dhe e drejtë. Kovaçevski është në lëvizje.

Tradhtive kombëtare duhet t'u jepet fund. Deklaratat e përditshme të politikanëve bullgarë vetëm sa konfirmojnë atë që po flisnim, se çdo ditë nga Bullgaria do të vijnë kushte dhe kërkesa të reja dhe të reja ndaj kësaj qeverie servile të kryesuar nga Kovaçevski.

VMRO-DPMNE është për evropianizim, jo ​​për asimilim dhe bullgarizim. Evropianizimi i Maqedonisë po, por jo nën diktat bullgar. Dhe për mbrojtjen e interesave kombëtare, deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe të koalicionit do të vazhdojnë me vendosmëri në këtë pozicion.

Video e ditës