Autoritetet në Prishtinë kanë kthyer nga kufiri drejtorin e zyrës serbe për Kosovën, thonë ata, për shkak të gjuhës së urrejtjes.

Foto: Arkivi i WC

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diaspora e Kosovës ka sqaruar sonte se drejtori i Zyrës për Kosovën në kuadër të Qeverisë së Serbisë, Petar Petkovic, i është ndaluar hyrja në vend, për shkak të fjalimit që përdor, i cili është në kundërshtim me marrëveshjet ndërshtetërore të nënshkruara me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Në njoftimin e MPJ-së së Kosovës, thuhet se “drejtori i të ashtuquajturës Zyra për Kosovën në kuadër të Qeverisë së Serbisë është paralajmëruar se fjalimi i tij bie ndesh me marrëveshjet (në mes dy vendeve) dhe rrjedhimisht shpie në refuzimin e kërkesë për hyrje në Kosovë”.

- Pikëpamjet e përsëritura vazhdimisht të Petkoviqit për Republikën e Kosovës janë të natyrës jashtëzakonisht dezinformuese dhe propaganduese dhe kanë për qëllim nxitjen e urrejtjes. Mos dhënia e lejes për vizitë është bazuar në mosrespektimin e përhershëm të Petar Petkoviqit me marrëveshjen për vizitat e ndërsjella të përfaqësuesve politikë, të nënshkruar në Bruksel ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Serbisë, thuhet në komunikatë.

Autoritetet në Prishtinë sot për të nëntën herë që nga fillimi i vitit të kaluar kanë refuzuar kërkesën e Petkoviqit për të vizituar Kosovën, por për vendimin e fundit deri në mbrëmjen e sotme nuk ka pasur shpjegime për arsyet se përse i është ndaluar hyrja në vend.

Petkoviq, sipas televizionit shtetëror serb RTS, sot, me rastin e festës fetare të Krishtlindjes, është dashur të marrë pjesë në ceremoninë e hapjes së sheshit në Severna Mitrovicë që do të mbajë emrin e vëllezërve Miliq, binjakëve që vuajtën si pjesëtarë të forcave serbe në luftën në Kosovë në vitin 1999. Ai është dashur të vizitojë edhe një të ri serb në spitalin e qytetit, për të cilin mediat serbe pretendojnë se është sulmuar dhe plagosur me thikë nga shqiptarët e Kosovës.

Video e ditës