Qeveria miratoi rritjen e çmimit të dokumenteve personale që duhet të ndryshojmë të gjithë

Pasaporta, pasaporta / Foto: EPA

Lëshimi i dokumenteve personale nga institucionet do të bëhet më i shtrenjtë pasi Qeveria miratoi vendimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB), i cili duhet të hyjë në fuqi pas shpalljes në Gazetën Zyrtare. Këtë informacion e kanë konfirmuar edhe MPB-ja, duke shtuar se formularët aktualisht janë lëshuar me çmimet që kanë qenë të vlefshme deri më tani.

- Çmimi i pasaportës për personin deri në 27 vjeç do të mbetet i pandryshuar dhe do të vazhdojë të jetë 1.500 denarë, por pasaporta për personin mbi 27 vjeç do të jetë 2.000 denarë, që është një rritje prej 500 denarë. Çmimi i letërnjoftimit do të jetë 310 denarë, që është një rritje prej 120 denarë. Çmimi i patentë shoferit do të jetë 410 denarë, që është një rritje prej 130 denarë – njofton MPB.

Do të ketë ndryshime në çmimet dhe formularët për procedurat e urgjencës.

- Çmimi i pasaportës me procedurë urgjente do të jetë 6.100 denarë, që është një rritje prej 1.600 denarë. Çmimi i patentë shoferit pas procedurës urgjente do të jetë 1.230 denarë, që është një rritje prej 390 denarë – thuhet në MPB.

Ministria e Brendshme e arsyeton ndryshimin e çmimeve me rritjen e çmimeve të blerjes së formularëve të importuar, rritjen e kostove për mirëmbajtjen e sistemit që kryhet nga një operator ekonomik i huaj, si dhe me blerjen e makinerive të reja për shkak të nevojës së treguar. për të zëvendësuar makinat e personalizimit të konsumuara.

Deri në shkurt të vitit 2024, qytetarët kanë obligim ligjor të ndryshojnë të gjitha dokumentet personale, në të cilat në vend të emrit të mëparshëm Republika e Maqedonisë, duhet të shkruhet emri i ri, i cili rrjedh nga Marrëveshja e Prespës me Greqinë, Republika e Maqedonisë së Veriut. Kjo do të thotë se qytetarët që nuk e kanë bërë më parë do të duhet të ndërrojnë letërnjoftimin, pasaportën, patentë shoferin, lejen e qarkullimit dhe targat e automjeteve.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës