Qeveria: Ka ardhur propozimi francez

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut
Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut / EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, përmes Ministrisë së Punëve të Jashtme, ka pranuar propozim nga presidenca franceze me ide lidhur me qëndrimet dhe qëndrimet tona të shprehura publikisht, njofton Qeveria.

Kjo është baza për hapjen e një procesi të gjerë konsultativ fillimisht në qeveri dhe partnerë të koalicionit, e më pas me Presidentin e Shtetit, me Parlamentin dhe me opozitën, si dhe me sektorin civil, ekspertët dhe publikun e gjerë në vendi.

Siç edhe premtuam, vendimin për të ardhmen tonë do ta marrim bashkërisht, me meritë, në përputhje me interesat strategjike të vendit dhe të gjithë qytetarëve të tij.

Duam të falënderojmë presidentin Macron dhe presidencën franceze për përpjekjet e tyre për të kapërcyer pengesat dhe për të ruajtur besueshmërinë evropiane në Ballkan, njoftoi Qeveria.

LAJMET E FUNDIT: Macron pretendon se është gjetur një zgjidhje mes Shkupit dhe Sofjes

A do të bëhet çek propozimi francez për ngritjen e vetos nga nesër?

Parisi u krye me presidencën, MPJ mbrohet me heshtje

Video e ditës