E shijshme dhe krokante: shkopinj misri të kripur me birrë

Një pastë interesante krokante që shkon si një pjatë anësore me shumë pjata, sallata të freskëta ose kremoze ose si një meze të lehtë kur nuk keni kohë për të ngrënë. Përgatiten shpejt dhe lehtë dhe janë gjithashtu një dekorim i shkëlqyer në tryezë.
Përbërësit:
- 180 g miell të bardhë
– 180 gr miell misri
- 1 lugë çaji kripë
– 1 qese pluhur për pjekje
– 370 mililitra birrë
- 2 lugë vaj
– farat e zgjedhura
– majonezë pa dhjamë
përgatitja:
Përzieni përbërësit e thatë. Më pas shtoni birrën dhe vajin dhe përziejini mirë. Hapeni brumin me një petull dhe prejeni në copa.
Lëreni në sipërfaqen e punës për rreth 15 minuta. Më pas, kalojini shkopinjtë në një tepsi. I lyejmë mirë me majonezë pa yndyrë dhe i shtojmë farat sipas dëshirës dhe i lëmë të qëndrojnë në tepsi për rreth 5 minuta. Më pas i pjekim në 180 gradë deri në kafe të artë. Mund të jenë të freskëta për disa ditë.
Për t'i bërë petullat amerikane më të buta, përdorni këtë truk