Gjithsej 52 vite burg për vrasjen e hendbollistit Dennis Toth

E akuzuara Klementina Levkovska për vrasjen e Denis Totit/Foto: MPB

Këshilli Gjyqësor në Gjykatën Themelore Penale Shkup sot i shpalli fajtorë të akuzuarit në rastin e vrasjes së hendbollistit kroat.  Denis Toth.

Tek i akuzuari  Angelo Gjorgievski (28) dhe Klementina Levkovska (19) janë dënuar me 18 vjet burg, ndërsa i pandehuri Andrej Kostovski (19) 16 vjet për veprën penale “vrasje”.

Procesin e udhëheq gjyqtarja Elena Ilievska Josifovi.

Në këtë proces, Prokuroria Themelore Publike – Shkup i procedon të akuzuarit për veprën penale “vrasje” nga neni 123 paragrafi 1 në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal. Sipas aktakuzës, të pandehurit akuzojnë se më 7 prill, para një lokali nate në parkun e qytetit në Shkup, së bashku e kanë privuar nga jeta të dëmtuarin Denis Tot.

Gjatë procedurës së provave, të pandehurit fillimisht kanë deklaruar se nuk ndihen fajtor. Prokuroria më pas paraqiti prova në lidhje me aktakuzën. U prodhuan prova materiale, përfshirë video incizimin e ngjarjes konkrete, dëshmitë e dëshmitarëve okularë të ngjarjes, si dhe të ekspertëve të fushës së mjekësisë ligjore dhe psikiatrisë.

Mbrojtja gjatë procedurës së provave përmes provave të paraqitura dhe deklaratave për media ka aluduar për rikualifikimin e veprës, pasi sipas tyre, vepra e “vrasjes” për të cilën akuzohen të pandehurit ka mungesë të dashjes. Ata kanë marrë në pyetje edhe dëshmitarë okularë të ngjarjes si dhe ekspertë të fushës së psikiatrisë dhe psikologjisë dhe me sugjerimin e tyre kanë dëshmuar edhe mjekët që kanë trajtuar të plagosurin Dennis Toth pas shtrimit në Klinikën e Anestezisë, Reanimacionit dhe Mjekimit Intensiv.

Pas përfundimit të procedurës dëshmuese prokurorja Tanja Trajçevska kërkoi aktgjykim fajtor, ndërsa mbrojtja dhe të pandehurit kërkuan lirim.

Një dëshmitar okular zbuloi detaje të vrasjes së hendbollistit Dennis Toth

Ekspertët e gjykatës dëshmuan për vrasjen e Denis Toth: Lëndimi i shtyllës kurrizore ishte kritik

Video e ditës