Do të ndërtohet një shumëkatëshe pranë “Bukureshtit”, por nuk dihet nëse do të “rritet” në 28 kate.

Foto: Facebook/ Independent për Karposhin - Për mbrojtjen e Karposhit

Është e sigurt se në zonën pas karburantit “Macpetrol” dhe poliklinikës “Bukuresht” në Karposh do të ndërtohet një pallat shumëkatësh, por nëse do të jetë 28 kate, siç paralajmërojnë këshilltarët e pavarur dhe qytetarët e lagjes. ose më e ulët, është ende e pasigurt.

Gjykata Kushtetuese gjatë seancës së ditëve të sotme ka marrë vendim me të cilin e anulon Vendimin për miratimin e Planit rregullues të Planit të përgjithshëm urbanistik të qytetit të Shkupit 2012-2022 për tremujorin 3 05, të cilin Këshilli i Qytetit të Shkupit e ka miratuar në seancë. dy vite më parë.

Nga “Nezavisni za Karposh – Për mbrojtjen e Karposhit” besojnë se me anulimin e Planit Rregullues nuk ka kufizime në zbatimin e zgjidhjes së paraparë në DUP-in aktualisht të vlefshëm për lagjen e qytetit Z 05, ku në parcelë. pas karburantit te Partizanska, pikërisht në bulevardin Osmi Septembi, është planifikuar një pallat 28 katësh me përdhe dhe një papafingo.

Iniciativën për anulimin e Planit Rregullues e ka paraqitur avokati Bojan Milloshevski, i cili është edhe ish-sekretar i Komunës së Karposhit në mandatin e kaluar të Stevço Jakimovskit. Në këtë mandat ai është (ose është) i punësuar për shërbime juridike nga Komuna e Karposhit. A është paguar me para nga bashkia për shërbimin që i mundëson investitorit privat të ndërtojë dimensione më të mëdha? Me fjalë të tjera, përbindëshi i betonit kudo që të jetë do të fillojë të mbijë në Karposh, nëse nuk zgjatet seanca e 14-të ku është bllokuar pika e pezullimit, për të cilën nuk ka mundësi të mblidhet kuorumi prej 12 këshilltarësh për ta zbatuar. “I pavarur për Karposhin – Për mbrojtjen e Karposhit”.

Nga aty sqarojnë se këshilltarët e pavarur kanë propozuar pezullimin e DUP Z 05 blloku 08, por se pezullimi ende nuk është miratuar nga këshilltarët. Sipas tyre, problemi më i madh rreth miratimit është se në nenin 2 të projektvendimit “kryetari i Komunës së Karposhit dhe drejtoritë përkatëse komunale obligohen që të ndalojnë lëshimin e lejeve të ndërtimit dhe ekzekutimin e akteve individuale për bllokun 08. të DUP-it për lagjen e qytetit 3 05 ndërmjet Blv. Ilinden, blvd. Tetë Shtatori, Blvd. Detashmentet partizane dhe rr. Lubjanë, miratuar me vendimin e Këshillit 07-7546/4 të datës 06.11.2013, ndërsa procesi i përgatitjes së ekspertizës dhe marrjes së vendimit për pezullim vazhdon.

Kryetari Jakimovski, nga ana tjetër, edhe vitin e kaluar, kur sërish në opinion u shfaq informacioni për ndërtimin e objektit të lartë, ishte i bindur se nuk do të lejonte ndërtimin e objektit 28 katësh, por se objekti ishte e vizatuar në plan dhe do të kishte të paktën 10 kate.

Plani aktual i detajuar urban për lagjen e qytetit 3 05 është miratuar në mandatin e kaluar të kryetarit Jakimovski dhe mbulon zonën ndërmjet bulevardeve Ilinden, Osmi Septubi, Partizanski Odshida dhe Rruga Ljubljanska. Në të është tërhequr një parcelë ndërtimore me numër 6.1 në dy parcela kadastrale, në të cilat një objekt me qëllim të banimit A2 në objekte të banimit, me përdhe, 26 kate dhe një papafingo (P+26+PK), me është planifikuar një lartësi prej 88 metrash.

Nëse DUP-i realizohet në Karposh 3, me të gjitha ndërtesat e vizatuara nga Stevço Jakimovski me VMRO-DPMNE-në, do të jetë një “krah” për të gjithë ne që kemi investuar për të jetuar në këtë lagje. Ndoshta duhet të gjejmë një avokat për të mbrojtur të drejtat tona të fituara, por në Strasburg, sigurisht – komenton një banor i Karposhit në Facebook.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës