VIDEO RAPORT | Misioni i Laika është të zvogëlojë numrin e qenve të rrugës në minimum

Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Ambienti i “Laika” aktualisht është një shtëpi e përkohshme për mbi 100 qen, të gjithë të veçantë në karakterin, pamjen e tyre. и karakteristikat. Por një gjë vlen njësoj për të gjithë – të gjithë kanë nevojë për dashuri të pafund, familje, shtëpi, thotë ai Shtypi i Lirë drejtori i “Laika” Radmila Pesheva të cilët i uruan mirëseardhjen ekipit të reporterëve të redaksisë sonë и na drejtoi menjëherë në stacionin e qenve duke na dhënë një shpjegim të shkurtër si Procesi i strehimit të qenve të pastrehë është në vazhdim.

 -Mirëserdhët në strehimoren e Ndërmarrjes Publike “Laika”, e cila kujdeset për qentë e pastrehë. Që në fillim dua të them se problemi me këto kafshë është kompleks, por ne po përpiqemi t'i kapërcejmë sfidat. Një gjë është e qartë se ne i ofrojmë çdo qeni mundësinë që të strehohet dhe të largohet përgjithmonë nga rruga. Prandaj ekzistojmë që këtyre këlyshëve që gjenden pa pronar, t'u ofrojmë kujdesin dhe dashurinë që meritojnë - na sqaron shkurt Pesheva para kamerave.

Foto: Drejtoresha e “Lajkës” Radmila Pesheva / Shtypi i Lirë / Dragan Mitreski

“Laika” beson se shumë nuk janë të informuar sa duhet për fatin e kafshëve të pastreha dhe arsyet pse ato janë në rrugë dhe thekson se arsyet më të shpeshta të teprimit të tyre janë pronësia e papërgjegjshme, mbarështimi i pakontrolluar dhe braktisja.

Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Nga J.P. Në të njëjtën kohë, ata thonë se janë të vetëdijshëm se sa alarmante është gjendja me qentë e pastrehë në Shkup, por edhe në brendësi, dhe sigurojnë se janë bërë të gjitha përpjekjet që kafshët kur të hyjnë në spital, t'i nënshtrohen humanizmit. trajtimi, dhe që qytetarët, nëse dëshirojnë të adoptojnë një qenush, duhet ta bëjnë këtë menjëherë.të mundësohet nëpërmjet një aplikacioni të thjeshtë.

Nga ana tjetër, shefi përgjegjës i sektorit të strehimit në J.P. ka shpjeguar më shumë për këtë problem. Laika Sladjana Slavenkova.

Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

– Në departamentin e strehimit, kemi afërsisht pesëdhjetë kuti. Kujdestarët, njerëzit që janë përgjegjës për kafshët, fillimisht u mësojnë rregullat dhe zakonet bazë, këtu kam parasysh higjienën, socializimin, që më vonë këto kafshë të shoqërohen me qen të tjerë pas momentit të birësimit. Them se duhet shumë energji, dashuri, por edhe ekspertizë për ta bërë këtë dhe ne si “Lajka” mundohemi brenda mundësive tona që ta bëjmë profesionalisht por edhe humanisht – thotë Slavenkova.

Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Ndryshe, përveç shërbimeve tjera që ofrohen nga kujdestarët, është edhe një ekip veterinerësh të cilët bëjnë ekzaminime klinike dhe trajtim mjekësor për qentë pas kapjes.

Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Gjithashtu, “Laika” sqaron se për të adoptuar një qen, qytetarët mund të vizitojnë stacionin ose të kontaktojnë punonjësit e JP Laika në adresën e emailit. [email mbrojtur] Në faqen e tyre në Facebook, mund të shikoni qentë që janë shpallur për birësim.

Shikoni më shumë nga video-raporti i Laika në videon më poshtë...

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës