VIDEO INTERVISTË | Stefan Andonovski, VMRO-DPMNE: Të gjithë administratorët do të duhet të flasin gjuhën maqedonase

Stefan Andonovski / Foto: "Sloboden Pechat" / Metodij Zdravev

Futja e testeve gjatë punësimit të kandidatëve në administratën publike mund të jetë një mekanizëm i mirë për arritjen e një profesionalizmi më të madh në punë, por edhe për t'i dhënë fund trendit negativ të punësimeve partiake, vlerëson ministri shtesë për Shoqëri Informative dhe Administratë në këtë moment. qeveria teknike, Stefan Andonovski .

- Duhet një sistem meritash për punësim, kjo është e sigurt, për mendimin tim është shumë e rëndësishme që të gjithë administratorët të flasin gjuhën maqedonase. Është një kërkesë e detyrueshme në kushtet e punësimit, por shumë pak është e testuar, shumë pak e kontrolluar dhe elementi i dytë është ky testi që përmendni, një pjesë e tij e bën Agjencia e Administratës, por kjo do të ishte diçka e tillë. një paratest ose le të themi një test përzgjedhës tha Andnovski në programin e mëngjesit të Sloboden Pechat.

Ai ishte i bindur se qeveria e re e VMRO-DPMNE-së së tij do ta shfuqizonte sa më shpejt balancuesin etnik për punësim, edhe pse ai ishte miratuar në kohën kur ishte në pushtet qeveria e formuar nga e njëjta parti.

Lidhur me vendimet ligjore të miratuara me ngut në periudhën parazgjedhore, të cilat i referohen administratës, Andonovski tha se do të pasojnë rishikime dhe debate shtesë, kështu që me gjasë do të pasojnë ndryshime dhe plotësime.

Për periudhën shtatëvjeçare, në të cilën VMRO-DPMNE ishte opozitë, ai thotë se ka mbizotëruar paturpësia dhe paturpësia e përfaqësuesve të BDI-së, të cilat kujtoi se ata i lejuan vetes të luanin futboll, të luanin muzikë dhe të pinin cigare të shtrenjta në ambientet e shtetit. institucionet.

Ndiqni të gjithë intervistën me të ftuarin tonë në linkun:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës