VIDEO INTERVISTË | Snezhana Kaleska Vançeva: Ka ardhur koha të shfuqizohet qeveria teknike

Snezhana Kaleska Vançeva/foto Sloboden Pechat/Slobodan Djuric

Për mendimin tim, ka ardhur koha për të shfuqizuar qeverinë teknike. Përgjigja ime e shkurtër konfirmohet. Këtë mendim e ndajnë ekspertë dhe qytetarë të shumtë. Koha e ekzistencës dhe funksionimit të një qeverie teknike me atë profil ka skaduar dhe më në fund mund ta kalojmë atë pjesë në histori. Gjatë kësaj periudhe nuk kishte kohë të mjaftueshme për të diskutuar dhe marrë një vendim të tillë. Për këtë çështje, siç dihet, duhet një konsensus i përgjithshëm politik dhe mendoj se për procesin e ardhshëm zgjedhor nuk do ta kemi këtë qeveri teknike përpara zgjedhjeve.

Kështu deklaroi deputeti i LSDM-së dhe kryetar i Komisionit Legjislativo-Ligjor Snezhana Kaleska Vançeva në shfaqje Shtypi i lirë.

Siç thotë deputeti nga radhët e LSDM-së, qeveria teknike ishte një përgjigje ndaj një situate në shoqëri që të gjithë e përkufizuan si “shoqëri të bllokuar” dhe sot shumica e qytetarëve mendojnë se është koha që të anulohet formimi i Qeveria teknike para zgjedhjeve.

- Qeveria teknike është produkt i një kohe dhe publiku e njeh dhe e kujton shumë mirë atë periudhë. Personalisht jam e kënaqur që partia më e madhe opozitare thekson se nuk ka nevojë të formohet një qeveri teknike para zgjedhjeve dhe kjo, për mendimin tim, është edhe një konfirmim se po piqemi si shoqëri demokratike që mund të përparojë - tha Kaleska Vançeva. .

Duke iu referuar punës së Kuvendit në një periudhë kur në vend shpallen zgjedhjet dhe në atë proces janë ngecur disa ligje të rëndësishme për qytetarët, Kaleska Vançeva thotë se puna e Kuvendit të Maqedonisë kushtëzohet nga dëshira dhe nevoja. të deputetëve të marrin pjesë në punën e komisioneve dhe në seancë plenare.

– Publiku e di se ka ligje që bllokohen nga opozita dhe nuk mund të miratohen. Për VMRO DPMNE-në këtë sjellje e kanë quajtur “bllokadë aktive” dhe për mendimin tim ende nuk e di kuptimin e këtij konstruksioni. Megjithatë, fakt është se bllokada në Parlament ekziston, pavarësisht se si e quajmë sjellje të tillë të opozitës. Si mazhorancë parlamentare që mbështet Qeverinë, kaluam zgjidhje serioze dhe të mira ligjore që i shërbejnë shoqërisë dhe fushave individuale, siç është ekonomia. Veçanërisht dua të theksoj kushtet dhe situatat sociale në të cilat funksionoi kjo përbërje parlamentare. Përkatësisht, u përballëm me krizën e Covid-it, pastaj me krizën energjetike dhe me dukuritë tjera, dhe në të njëjtën kohë, vlerësimi im është se si deputetë kemi punuar me sukses në interes të qytetarëve – tha Kaleska Vançeva.

Më shumë nga intervista me deputeten e LSDM-së, Kaleska Vançeva, shikoni në videon e mëposhtme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës