VIDEO INTERVISTË | Simonovski: "Skopje Street Food Festival" sërish në "Bistro Komedija"

Daniel Simonoski / Foto: Sloboden Pechat / Dragan Mitreski

Daniel Simonovski është bashkëorganizator i festivalit të parë Burgerologjia e cila erdhi si frymëzim nga “Skopje Street Food Festival”.

Për Shtypi i Lirë thotë se shkupjanët e duan burgerin si ushqimin më të famshëm të shpejtë. Për shumicën prej tyre thonë se është ushqimi më i mirë i “rrugës”. Festivali i sivjetshëm do të mbahet nga data 26 deri më 30 qershor në “Bistro Komedija”.

– Fillimet tona ishin pikërisht këtu në “Bistro Komedija”, por bëhej fjalë për evente dhe paraqitje të të ftuarve në përmasa më të vogla. Filluam duke vizituar restorante dhe bistro të ndryshme nga Shkupi, normalisht të plotësuar me program muzikor nga ana jonë - thotë Simonovski.

Daniel Simonoski / Foto: Sloboden Pechat / Dragan Mitreski

Ai shpjegon se Festivali i Ushqimit në rrugë të vitit të kaluar shkoi shumë mirë.

- Burgeri si produkt është në krye ose në piedestal të vetë ushqimit të rrugës. Kështu lindi ideja që për herë të parë të organizohet “Burgerology” në lulishten në çati të GTC-së, thotë Simonovski.

Sipas tij, nuk kanë marrë fare mbështetje nga institucionet, komunat, qytetet.

- Megjithatë, ne jemi ende në bashkëpunim të mirë dhe solid vetëm me partnerët tanë. I gjithë fokusi ynë, siç u përmend, tani është i orientuar drejt Festivalit të Ushqimit në rrugë të Shkupit. Po mbahet sërish në parkingun e Teatrit të Komedisë. Fillojmë më 26 qershor dhe do të zgjasë 5 ditë. Ejani të provoni të gjitha ushqimet e ndryshme që ofron qyteti i Shkupit dhe më gjerë dhe shpresoj që të gjithë do t'i shijojnë së bashku - thotë Simonovski.

Ai shpjegon se çdo metropol botëror, përfshirë edhe kryeqytetin tonë, ka festivalin e tij të njohur të ushqimit në rrugë. Hyrja është pa pagesë dhe si mysafirë janë shpallur një numër i madh grupesh muzikore dhe DJ dhe rreth pesëmbëdhjetë restorante dhe bistro.

Më poshtë ndiqni të plotë intervistën e koleges Agnesa Chavoli: 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës