VIDEO INTERVISTË | Simonovska dhe Mulachka: Në gazetarinë hulumtuese, burimet dhe provat janë më të rëndësishmet

Miroslava Simonovska dhe Irena Mulachka/foto Sloboden Pechat/Slobodan Djuric

Duke folur për punën e tyre, gazetaret femra Irena Mulaçka и Miroslava Simonovska në një intervistë me Shtypi i lirë vuri në dukje se zhvillimi i gazetarisë investigative kërkon vullnet, këmbëngulje, por mbi të gjitha guxim.

Gazetaria investigative nuk ka pse të shpenzohet kushedi sa para, është mirë të kesh një produksion të mirë, të prezantosh të gjitha me video materiale të mira, por nuk është e nevojshme, në gazetarinë investigative burimet janë kyçe. Dokumentet dhe njerëzit janë vendimtare dhe më e rëndësishmja është t'i mbrosh, jo t'i zbulosh, që të mos i nxjerrin nga puna, madje edhe në gjyq nuk i thua kush janë dhe kur e bën këtë, do të ketë edhe më shumë besim nga qytetarët tha Simonovska.

Kolegu i saj Mulachka shtoi se përkundër faktit se qytetarët janë ata që kanë diçka për të thënë dhe diçka për të treguar si dokument, ata ende janë shumë të frikësuar, shpesh nuk duan të flasin në telefon, kanë frikë se dikush do të bëjë. diçka për ta në shtëpi ose në vendin e punës.

Më shumë nga intervista e gazetareve Irena Mulachka dhe Miroslava Simonovska shikoni në videon e mëposhtme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës