VIDEO INTERVISTË | Pavle Arsoski: Partia ZNAM po bëhet një faktor serioz politik që do të punojë në interes të qytetarëve të thjeshtë

Pavle Arsoski/foto Sloboden Pechat/Slobodan Djuric

Gjeneral Major në pension Pavle Arsoski i cili është pjesë e partisë politike - Lëvizja ZNAM - Për Maqedoninë thotë se subjekti politik relativisht i ri në shtetin ku ai është anëtar do të janë qëndron vetëm për и vetëm për interesin e qytetarit të thjeshtë.

Siç ka shpjeguar gjatë paraqitjes së tij të ftuar në emisionin e mëngjesit të Shtypi i lirë, koha e nënçmimit të maqedonasve të cilët sipas tij janë bërë qytetarë të dorës së dytë në vendin e tyre ka kaluar. Për këtë arsye, sipas Arsoskit, partia ZNAM do të ndjekë trajektoren aktuale e cila janë e shtyn Maqedoninë të ndryshojë dhe në këtë mënyrë të ndalojë eksodin и ndarje në shoqëri në çdo bazë. Arsoski thekson se Maqedonia dhe identiteti maqedonas, gjuha, vetëvlerësimi dhe shtetësia është më shumë se ne.

- Maqedonia aktualisht është në një situatë shumë të keqe. Shteti po shpërbëhet në çdo bazë para syve tanë dhe po shpërthen pothuajse në të gjitha tegelat, dhe qytetarët e Maqedonisë duhet të përfshihen dhe t'i marrin gjërat në duart e tyre. Në fund të ditës ose në fund të jetës, të gjithë do të marrin një pyetje nga fëmijët tanë për atë që kemi bërë. Kur të na pyesin një gjë të tillë, do të na duhet të themi se të paktën u përpoqëm. Maqedonasit janë bërë qytetarë të dorës së dytë në shtetin e tyre dhe kështu nuk duhet të vazhdojë të jetë - theksoi Arsoski.

Për mënyrën se si ZNAM është profilizuar para elektoratit në zgjedhje, Arsoski nuk e fsheh se në këtë parti bëjnë pjesë me bindje socialdemokratët, por edhe ish anëtarë të VMRO-DPMNE-së.

– Është interesante se në parti kemi njerëz që për herë të parë në jetë vendosin të përfshihen politikisht. Kjo na tregon se qytetarët kanë dëshirë të bëjnë diçka, pra të ndryshojnë. Unë jam ndër ata njerëz që vendosa të përfshihem politikisht për herë të parë. E përsëris, nuk është qëllimi apo misioni ynë që të dimë se kush nga vjen apo ku ka qenë më parë. Qëllimi ynë në këto zgjedhje është që të lëmë gjurmë dhe të krijojmë një parti që do të flasë të njëjtën gjuhë, që është në interes të shtetit - sqaron Arsoski.

Ai shton se ZNAM nuk është as parti e majtë dhe as e djathtë në spektrin politik të vendit.

- Maqedonasi ka të drejtë të shprehë ndjenjat e tij dhe të qëndrojë në pozicionin e tij. Dhe kjo nuk është retorikë nacionaliste dhe përfaqëson një të drejtë natyrore të një kombi për të mbrojtur veten. Dhe sigurisht jo vetëm popullin, por ne mbrojmë edhe shtetin - theksoi Arsovski, duke aluduar në qëndrimin e Bullgarisë në lidhje me kërkesat nga Sofja për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutën e Maqedonisë.

I pyetur se pse deri më tani është thirrur në publik sepse ai si ish-gjeneral i ARM-së nuk e ka kaluar analizën e sigurisë dhe nuk i është dhënë certifikata e NATO-s, Arsoski thotë se prapa saj qëndrojnë pengesa politike.

- Çdo oficer i ushtrisë maqedonase gjatë gjithë karrierës së tij i nënshtrohet kontrolleve të vazhdueshme dhe lëshimit të certifikatave përkatëse. Për rastin tim të veçantë, që nga viti 92 dhe fillimet e ARM-së e deri në fund të karrierës sime ushtarake, kam pasur vazhdimisht certifikatë të sigurisë kombëtare. Kjo do të thotë se gjatë gjithë kësaj periudhe kam punuar dhe disponoj të gjitha dokumentet që ishin të nivelit më të lartë të sigurisë të një sekreti shtetëror. Në këtë kontekst, unë si person ushtarak, si dhe të tjerët si unë, gjatë gjithë periudhës kemi qenë nën kontrolle të përhershme për sekretet e sigurisë dhe gjatë anëtarësimit tonë në NATO. Tani shtrohet pyetja se si gjithë ato vite në të cilat kam marrë pjesë në përshtatjen e ushtrisë sonë me NATO-n dhe kam zhvilluar takime, stërvitje dhe aktivitete të panumërta me liderët më të lartë të NATO-s nuk kam qenë problem për shërbimet e sigurisë, por dikur në një situatë kritike. moment pasi vendosa të aktivizohem politikisht për t'u bërë problem. E thënë thjesht, drejtësia për këtë vepër të kryer ndaj meje aktualisht ka një vendim gjyqësor dhe një vendim në favorin tim, dhe unë vetë aktin e konsideroj një proces të inskenuar politikisht - përmbledh Arsoski.

Më shumë nga intervista me gjeneralmajorin në pension nga partia ZNAM Dr. Pavle Arsoski, mund ta shikoni në videon e mëposhtme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës