VIDEO INTERVISTË | Nuk kemi kritikë për thrillerin si zhanër në letërsi, thotë Kuzmanovski, autori i "Bacchus".

Sasho Kuzmanovski/foto Sloboden Pechat/Slobodan Gjuriq

Në ditën botërore të librit, 23 prill, “Sloboden Pechat” ju ofron një titull të ri, librin “Bacchus” të autorit Sašo Kuzmanovski, gazetar dhe shkrimtar sportiv. Bëhet fjalë për pjesën e dytë të trilogjisë që ka imagjinuar Kuzmanovski.

Te “Bacchus” veprimi ndërthuret në dy korniza kohore, njëra në të kaluarën antike që nga fillimi i erës së re dhe tjetra nga sot, nga bota moderne. Libri flet për një kult 2000-vjeçar, vrasje dhe një hetim që lidh disa fate njerëzore.

Misticizmi është në piedestal, madje në kufi me ezoterizmin, thotë Kuzmanovski Shtypi i Lirë.

– Thriller-i si zhanër ka qenë shumë i pëlqyer së fundmi, jo vetëm në vendin tonë, por në përgjithësi në botë. “Bacchus” mbart një histori interesante që zhvillohet këtu në tokën tonë, një veprim që zhvillohet në lokalitetet dhe vendndodhjet tona dhe e bën atë interesant dhe joshës për lexuesit. Është një vepër specifike që përfshin një degë mitologjike me kulte, rituale fetare, sekte, fe që i kanë rrënjët nga shumë shekuj më parë e deri më sot - thotë Kuzmanovski.

Sasho Kuzmanovski/foto Sloboden Pechat/Slobodan Gjuriq

Kërkimi, leximi, konsultimi me ekspertë janë pjesë e segmenteve që i kanë paraprirë krijimit të kësaj vepre, konkretisht lidhur me kultet, arkeologjinë.

- Unë nuk jam arkeolog, por më intereson historia, sigurisht që kam lexuar, kam hulumtuar shumë për atë pjesë që po flas në libër, megjithatë ky është një roman, një trillim, gjithashtu lejon. për imagjinatën. Kjo pjesë e përmbajtjes mund të jetë mjaft e afërt për lexuesin, por nuk kam dashur ta lodh me detaje, por kjo nuk është literaturë profesionale - thotë Kuzmanovski.

Sipas Kuzmanovskit, mungojnë kritikat për trilerët e krimit.

- Problemi është se ne nuk kemi një rishikim thriller këtu. Do të doja të kisha kritikë për këtë zhanër. Nuk na mjaftojnë as autorët maqedonas që shkruajnë trillera. E vërej se lagjja po ecën përpara, por edhe atje nuk është aq e kënaqshme sa në perëndim - shpjegon Kuzmanovski.

Pasi të keni lexuar librin, faqen e Stobit nuk do ta shihni me të njëjtin sy, por nuk do të zbulojmë asgjë më shumë se kaq.

Shihni të gjithë bisedën më poshtë:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës