VIDEO INTERVISTË | Mirçeski: Këshilli nacional për ndërmjetësim duhet të ndryshohet në përbërje

Borçe Marovski/ Foto: Sloboden pechat / Metodij Zdravev

Problemin e dhënies së licencave të ndërmjetësve e kam trashëguar nga udhëheqja e mëparshme e Këshillit Kombëtar të Ndërmjetësimit. Ndërmjetësuesit janë një hallkë e rëndësishme në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve dhe duhet të jenë të licencuar për të ndërmjetësuar. Është e rëndësishme të theksohet se disa nga ndërmjetësuesit kanë licenca të vlefshme dhe me emërimin tim kam nënshkruar 25 licenca të ndërmjetësuesve të tjerë. Synoj që të 45 ndërmjetësuesit të marrin një licencë pa kufizuar afatin e vlefshmërisë së saj, siç e parashikon ligji. Ai e deklaroi këtë Borçe Mirçeski, koordinator kombëtar i Këshillit Kombëtar të Ndërmjetësimit në emisionin Sloboden Pechat.

Sipas Mirçeskit, problemi është i komplikuar dhe me emërimin e tij do të mundohet ta zgjidhë sepse beson në njerëzit dhe ka mendim dhe qasje pozitive për zgjidhjen e problemeve.

- Fakti është se unë po përpiqem ta zgjidh problemin dhe nuk e di nëse do t'ia dalë. Pasi u njoha me të gjithë ndërmjetësuesit, pastaj deputetët e Kuvendit Kombëtar, si dhe anëtarët e organeve të dhomës së ndërmjetësuesve dhe situatat ekzistuese, u bë e qartë për mua se ndërmjetësuesit kanë nevojë për një ndërmjetës. Me dhënien e licencave për 25 ndërmjetësues, zgjidhëm një pjesë të problemit, që është më shumë se gjysma e numrit total të ndërmjetësuesve. Vendosmëria ime është të zgjidh problemet ekzistuese, jo të krijoj të reja. Në të njëjtën kohë gjatë kryerjes së punës sime kam pengesa dhe interesi im është që të gjithë ndërmjetësuesit nga “drejtoria” të marrin licencë. Nëse më kërkohet, Këshilli Nacional për Ndërmjetësim duhet të bëjë ndryshime në përbërjen e tij dhe sipas ligjit, koordinatori nacional ka mundësi të propozojë anëtarë të rinj, tha koordinatori Mirçeski.

Më shumë nga intervista me Mirçeski në videon e mëposhtme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës