VIDEO INTERVISTË | Manoleva: Të gjitha vaksinat janë të sigurta, për këtë vit kemi siguruar trikafta për 50 pacientë dhe 650 sensorë për fëmijët me diabet tip 1

Maja Manoleva/foto Sloboden Pechat/Slobodan Djuric

Zëvendësministri i Shëndetësisë, Maya Manoleva, në një intervistë me Shtypi i lirë theksoi se të gjitha vaksinat në vendin tonë janë të sigurta dhe të besueshme, ndërsa sa i përket importit paralel të barnave, ai tha se është i mundur vetëm për ato barna që janë në përdorim në vendet anëtare të BE-së dhe SHBA ku ka legjislacion serioz për barnat dhe Vetëm kështu të gjithë janë të sigurt se ilaçi arrin i sigurt në vendin tonë.

Sa i përket barnave dhe ndihmave tjera, Manoleva tha se po sigurohen barna për të gjitha sëmundjet, por edhe se pas 15 vitesh më në fund po rinovohet lista pozitive e barnave.

Ministria e Shëndetësisë në vazhdimësi ofron terapi, kryesisht për pacientët me diabet. Ilaçet dhe insulinat për të gjitha llojet e diabetit vijnë rregullisht, ka pasur një ndalesë të vogël, ka qenë për shkak të procedurës së tenderit, e cila është dashur të respektojë afatet ligjore, por tani pacientët po marrin vazhdimisht barnat dhe insulinat e nevojshme. Këtu do të vijonte me sigurimin e të ashtuquajturve sensorë për matjen e vazhdueshme të glicemisë apo sheqerit në gjak për 650 pacientë me diabet mellitus tip 1 deri në 18 vjeç. Sa i përket trikaftës kemi filluar me një numër të vogël të pacientëve, por për këtë vit kemi siguruar mjete për mbi 50 pacientë, FZO-ja i ka mjetet dhe postpaku tashmë është në proces. Për herë të parë pas 15 vitesh po rinovojmë listën pozitive dhe po i shtojmë barna të reja listës pozitive”, theksoi Manoleva.

Më shumë nga intervista me zëvendësministren e Shëndetësisë, Shikoni Maya Manolevën në videon më poshtë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës