VIDEO INTERVISTË | Katsarska: E djathta ekstreme në PE është e ndarë dhe nuk ka gjasa që ajo të krijojë një entitet të vetëm

Simonida Katsarska / Foto: Printscreen

“Shumë nga ata që patën vështirësi të sigurojnë vendin e tyre në skenën kombëtare e gjejnë vendin e tyre në Parlamentin Evropian. E drejta që është tani në PE do të jetë e vështirë të konceptohet si një forcë e vetme, sepse shpesh kanë kërkesa të ndryshme dhe prandaj është e vështirë të shihet se do të krijohet një subjekt i tillë”, tha drejtori i Institutit për Politikë Evropiane. EPI. Simonida Kacarska në programin e mëngjesit të Shtypi i lirë.

Ajo shtoi se zgjedhjet evropiane janë në një farë mënyre zgjedhje kombëtare të dorës së dytë dhe më së shumti shërbejnë për të shprehur një protestë kundër partisë në pushtet.

“Ndjekja e këtij interpretimi ishte veprimi i presidentit Macron, sepse ai pa që kishte një votë të madhe proteste kundër tij”, tha Katsarska në lidhje me shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme në Francë.

Ajo shtoi se për shkak të procedurave të ndryshme, si dhe pjesëmarrjes në shtete të ndryshme, është e vështirë të përgjithësohen dhe të përmbledhen efektet dhe lidhja me politikën e brendshme.

Më shumë nga intervista me Katsarska në linkun e mëposhtëm.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës