VIDEO INTERVISTË | Jazbec: Nuk ka kuptim të ndryshohet një kontratë, e cila është lidhur në bazë të një procesi shumë të vështirë, të gjatë dhe kompleks

Foto: Shtypi i Lirë

Arritja e disa marrëveshjeve është një proces shumë kompleks dhe kur arrihet - qëndron, kështu që me siguri mund të themi se ndryshimi i një marrëveshjeje, e cila është lidhur në bazë të një procesi shumë të vështirë, të gjatë dhe kompleks, është edhe më i vështirë, sepse atëherë nuk sheh asnjë kuptim. Të gjithë ata që morën pjesë sigurisht që nuk shohin ndonjë kuptim të madh që të shpenzojnë sërish energjinë që u investua për të ndryshuar diçka, por për ta realizuar atë”, tha ambasadori Milan Jazbec, ish-ambasador i Sllovenisë në vendin tonë, në një intervistë për “Sloboden” stamp. .

Sipas tij, është një gjë të respektohen marrëveshjet, Pacta sund cervanda, pra marrëveshjet që janë lidhur, që janë zyrtarizuar, ratifikuar, duhet të respektohen.

“Por meqenëse asgjë nuk është absolute, ekziston një thënie tjetër: Rebus sic stantibus. Pra, nëse pas njëfarë kohe ka ndryshime të mëdha, thelbësore në mjedisin ndërkombëtar, atëherë marrëveshjet që janë lidhur tashmë mund të ndryshohen, por ato nuk mund të ndryshohen vetëm nga njëra palë që ka lidhur një marrëveshje, por në një marrëveshje të të gjitha palëve. dhe sidomos nëse ndodh një ndryshim i tillë, para së gjithash duhet pasur parasysh se ky ndryshim nuk shkakton asnjë dëm”, theksoi Jazbec.

Ai konkludoi se në ligj është shumë e qartë, por në praktikë është shumë e vështirë dhe ka shumë pak raste të tilla, sepse, siç thashë, çdo politikë dëshiron të ecë përpara dhe të mos ndryshojë disa gjëra që tashmë janë krijuar.

Intervistën e plotë me Jazbec mund ta ndiqni në linkun e mëposhtëm:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës