VIDEO INTERVISTË | Bishevac: Maqedonia si shtet duhet të krijojë kushtet për formimin e një kombi politik

Safet Bishevac / foto Slobodan Pechat / Slobodan Djuric

Maqedonia si shtet, si sistem, si aranzhim duhet të krijojë kushte për krijimin e një kombi politik dhe që të gjithë të jemi maqedonas sipas shembullit të amerikanëve pa dallim etnie, thotë gazetari dhe ish-deputeti. Safet Bisevac në emisionin e mëngjesit të Shtypi i Lirë.

- E di që është një proces jashtëzakonisht i vështirë duke pasur parasysh proceset në vend dhe atë që na rrethon, por nuk mendoj se nuk është e pamundur dhe nuk mendoj se nuk mund të arrihet deri në atë masë. Ne duhet të krijojmë parakushtet kryesore që të gjithë ne të jetojmë në një gjendje të pasur, normale. Një shtet në të cilin do të sundojë drejtësia dhe ligji. Një shtet në të cilin nuk do të ketë krim të organizuar në një shkallë kaq të lartë. Në të njëjtën kohë, duhet të ketë mekanizma ligjorë që me luftën kundër korrupsionit, dukuritë e tilla do të reduktohen në përmasa që nuk do të prekin shoqërinë - thotë Biševac.

Duke iu referuar fushatës presidenciale, Bishevac thotë se vetëm presidenti aktual Stevo Pendarovski, si kandidat për një mandat të ri, arrin të guxojë dhe të përdorë fjalën Maqedoni.

- Nuk do të ishte e çuditshme dhe kështu duhet të ishte. Megjithatë, deri pak para fillimit të fushatës, zoti President e përdori rrallë ose kurrë këtë fjalë. Ai gjithmonë ka tentuar dhe ka shtuar emrin e vendit të jetë Republika e Maqedonisë së Veriut. Këtu lind pyetja nëse ai ndryshim është edhe ndryshim i politikës së tij? Jam i bindur që nuk është kështu. Por kjo lëvizje tregon në të njëjtën kohë një pamaturi ndaj qytetarit i cili duhet të vendosë me votën e tij se në cilin drejtim do të lëvizë shteti. Është manipulim politik që përdoret kudo dhe nga të gjithë, por mendoj se duhet lënë anash - thotë gazetari Biševac.

Më shumë nga intervista me Safet Bishevac në videon e mëposhtme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës