VIDEO SONDAZH: Ulja e çmimit të artikujve nuk e rrit standardin e qytetarëve

Foto: Anketa Sloboden pechat/Prinskrin

Qeveria dje ka shpallur ulje për njëqind produkte. Ai rekomandoi qytetarët që të respektojnë tabelën kuqe-verdhë që do t'i çojë te produktet me çmim të rekomanduar. Shtypi i Lirë pyeti qytetarët se sa të kënaqur janë me çmimet e reja dhe a ndikon kjo në standardin e jetesës? Shumica e tyre u informuan për çmimet e reja dhe blenë disa nga produktet me zbritje. Për të tjerët, ulja është e parëndësishme dhe nuk do të përmirësojë standardet e jetesës.

- Di për çmimet e reja, në shumicën e marketeve çmimet janë bërë super. Është normale që ka qenë para disa muajsh – thotë një kalimtar që e gjetëm përballë një prej marketeve.

Për të tjerët, ulja është minimale.

– Disa produkte janë me çmim dhe të gjitha janë me zbritje. Por ka nga ata që nuk bëjnë - thotë një banor i Shkupit.

Të tjerët nuk janë të informuar.

- Nuk dimë të themi paraprakisht... Epo, kam dëgjuar se do të pakësohen disa artikuj. Nuk e di, ende nuk e dimë se cilat artikuj do të reduktohen nga Qeveria – thotë një kalimtar.

Në pyetjen tonë se sa reale është ulja e produkteve, disa qytetarë thonë se asgjë nuk është reale.

– Pagat janë në vend, edhe pensionet. Për çfarë reduktimi po flasim!?-pyet një pensionist i revoltuar nga Shkupi. 

- Asgjë nuk do të ndihmojë, asgjë. Nëse është nga gushti, dhjetë për qind e atyre çmimeve nuk do të ndihen as atëherë çmimet ishin të larta - thonë qytetarët.

Shikoni të gjithë sondazhin e koleges Agnesa Chavoli këtu: 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës