VIDEO SONDAZH | Çfarë mendoni për ndryshimin e klimës?

Foto: Prinscreen

Në 22 Prill Ditën e Tokës Shtypi i Lirë pyeti qytetarët se çfarë mendojnë për ndryshimet klimatike, sa janë të vetëdijshëm për ndotjen e mjedisit dhe çfarë po bëjnë për ta ulur atë? Shumica e të anketuarve janë të vetëdijshëm se ndotja është një nga problemet më të mëdha dhe japin sugjerime se si të reduktohet.

- Mendoj se të gjithë jemi dëshmitarë, sidomos në Shkup, se ndotja është një nga problemet më të mëdha. Kur të gjithë dalim jashtë në dimër, vërejmë se asgjë nuk shihet nga ndotja - thotë një studente.

Një vajzë e re është shumë e vetëdijshme për ndotjen dhe vullnetare në organizata që merren me të. Kolegu i saj thotë se ajo ka probleme me frymëmarrjen kryesisht në dimër për shkak të ndotjes.

Kur u pyetën se çfarë mendojnë për ndryshimin e klimës, shumica prej tyre janë të vetëdijshëm se ai po ndodh shpejt.

- Unë mendoj se moti po ndryshon, apo jo, dhjetë vjet më parë dimrat ishin shumë të ftohtë. Tani nuk janë aq shumë - thotë një më i ri.

Një studente thotë se është e tmerrshme ajo që po i del në internet dhe në rrjetet sociale.

– Ndikojnë shumë në prill ka pasur temperatura të verës, tani është dimër – thotë një studente.

Pyetëm edhe disa nga qytetarët se sa i rëndësishëm është edukimi për mjedisin, p.shpor ato pakësojnë përdorimin e materialeve plastike.

Shikoni të gjithë sondazhin e koleges Agnesa Chavoli më poshtë:

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës