VIDEO SONDAZH | A duhet të përfundojë viti shkollor më 10 apo 17 qershor?

Foto: Free Press/Prince Screen

Më 10 qershor përfundoi viti shkollor, por vetëm për gjimnazistët. Të gjithë ata që ndjekin arsimin fillor do ta përfundojnë vitin shkollor më 17 qershor. Shtypi i Lirë pyeti prindërit nëse viti shkollor duhej të zgjatej për shkak të pushimeve pranverore që nxënësit morën për herë të parë këtë vit?
Përgjigjet janë të ndryshme, për disa prej tyre zgjidhja është kthimi i fundvitit shkollor në 10 qershor, por të tjerë nuk kanë asgjë kundër shtyrjes së vitit shkollor.

- Unë jam vetë mësues dhe prandaj mendoj se është e justifikuar. Materiali duhet të përpunohet deri në fund - thotë Skopyanka.

Për një tjetër, në këtë vapë, nuk ka asnjë argument për zgjatjen e vitit shkollor.

- Nuk e kuptoj pse nuk duhet të vazhdojë. Ka shumë panik. Tani ishte vapë, nuk e di çfarë tjetër, asgjë nuk do të ndryshojë për një javë - thotë një banor i Shkupit.

Një nënë e një nxënësi të shkollës fillore arsyeton zgjatjen e vitit shkollor.

- Është problem për t'u mbajtur për fëmijët - thotë ajo.

Një i ri nga Shkupi thotë se nuk ka arsye të vlefshme për vazhdimin e vitit shkollor dhe vetëm për nxënësit e shkollave fillore.

– A është e justifikuar që fëmijët të kenë orët e shkurtuara në mot të nxehtë? Sigurisht, nëse nuk kanë kondicioner – thotë ai.

Shikoni të gjithë sondazhin e koleges Agnesa Chavoli më poshtë:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës