VIDEO | Dëborë sonte në Pletvar, vozitni me kujdes

Foto: Pamja e ekranit

Momentalisht bie borë në qafën malore të Pletvarit, ndaj rekomandohet vozitje me kujdes.

“Për shkak të ftohjes në lartësi, në mbrëmje dhe gjatë natës reshjet do të kalojnë në borë në vendet më të larta dhe në disa nga vendet më të ulëta, kryesisht në pjesët perëndimore. Në zonat malore do të rritet mbulesa e borës, ndërsa në vendet më të larta në pjesët perëndimore do të formohet mbulesë e vogël bore”, njoftoi për sonte Administrata për Çështje Hidrometeorologjike.

Për ditën e nesërme, nga ana tjetër, parashikimet thonë se në orët e mëngjesit vende-vende do të bjerë borë, ndërsa gjatë ditës do të presim mot të ndryshueshëm me vranësira me periudha me diell. Fryn erë e dobët deri mesatare nga drejtimi verior.

Ekipet e Ndërmarrjes Publike për Mirëmbajtje dhe Mbrojtjen e Rrugëve Magjistare dhe Regjionale – Shkup njoftuan se janë duke monitoruar gjendjen e të gjitha rrugëve rrugore dhe qafave malore në mbarë vendin.

Me kohë janë ndërmarrë masa parandaluese me rërë të gjitha pjesët ku priten temperatura të ulëta dhe reshje bore”, njoftuan nga “Udha e Maqedonisë”.

Ata gjithashtu apelojnë për të gjithë përdoruesit e rrugës që të përdorin dhe përdorin pajisje dimërore dhe të përshtatin shpejtësinë e tyre sipas kushteve të rrugës.

Bora e parë për këtë sezon ka rënë më 6 nëntor, në majën Pelister të malit Baba.

Video e ditës