VIDEO | Wallace: Putini nuk ka gjasa të ketë sukses në pushtimin e Ukrainës

Ben Wallace
Ben Wallace në Kopenhagë, ku u mbajt një konferencë donatorësh për ndihmën ushtarake për Ukrainën / 11 gusht 2022 / Foto: EPA-EFE/Philip Davali

Ministri britanik i Mbrojtjes Ben Wallace tha në Kopenhagë, ku u mbajt një konferencë donatorësh për ndihmën ushtarake për Ukrainën, se nuk kishte gjasa që presidenti rus Vladimir Putin, siç tha ai, "për të pasur sukses në pushtimin e Ukrainës."

Sipas tij, pushtimi rus i Ukrainës "u ngadalësua" dhe "filloi të shembet", shkruan "The Guardian".

Wallace tha se luftimet po vazhdojnë, por se Rusia po dobësohet në shumë fusha.

“Deri më tani ata kanë dështuar dhe dyshoj se do të kenë sukses ndonjëherë në pushtimin e Ukrainës”. “Pushtimi i tyre ka dështuar dhe ka ndryshuar vazhdimisht deri në atë masë saqë në fakt ata janë fokusuar vetëm në pjesë të jugut dhe lindjes, të cilat janë shumë, shumë larg të ashtuquajturit operacioni i tyre special, i cili supozohej të zgjaste për tre ditë”, thotë. ministri britanik i mbrojtjes.

Video e ditës