VIDEO: Adoleshenti Popovici theu rekordin botëror 13-vjeçar në 100 metra stil i lirë

David Popovici fitoi medaljen e artë të Kampionatit Evropian me një rekord të ri botëror në kohë/foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Notari rumun, 17-vjeçari David Popovici theu rekordin botëror në 100 metra stil i lirë në Kampionatin Evropian të mbajtur në Romë të Italisë.

Popovici notoi pjesën e 100 metrave në garën finale për 46,86 sekonda, që është një rekord i ri botëror. Rumuni u bë notari më i ri që ka thyer një rekord botëror. Ai theu rekordin botëror që mbahej nga braziliani Cesar Cielo për 13 vjet.


Është interesante se si Popovici ashtu edhe Cielo vendosën rekordin në të njëjtin vend, në kompleksin Olimpik Foro Italico. Rumuni e bëri këtë në Kampionatin Evropian, kurse braziliani gjatë Kupës së Botës.

Popovici 50 metrat e parë të garës finale i notoi për 22.74 sekonda, ndërsa të dytin për 24.12 sekonda, që mjaftoi për medaljen e artë dhe thyerjen e rekordit botëror.

Video e ditës