VIDEO | Babai i Matthew Parish me një fjalim prekës: Faleminderit Beograd, po shkoj në shtëpi me djalin tim

Famullia Nenad / Foto: Screenshot, "Index"

Varrimi i të vrarëve tragjikisht u organizua në Beograd Famullia Matej, trupi i të cilit ishte gjenden këtë javë në Danub, katër muaj e gjysmë pas zhdukjes së tij. Para kishës u mblodhën një numër i madh qytetarësh, ndërsa pas meshës, babai i tij iu drejtua publikut: Nenad Paris, botoi "Indeksi" kroat.

Ai ka falënderuar të gjithë, nga qytetarët dhe mediat, deri te pushteti serb dhe ka thënë se populli i Beogradit ka një zemër të madhe.

“Dëshiroj t'ju drejtohem gazetarëve, dua të falënderoj qytetin e Beogradit për zemrën e madhe që më ka dhuruar. Pavarësisht se djali im e përfundoi jetën tokësore atje, zemra që më dha Beogradi, qytetarët e Beogradit dhe të gjithë Serbisë më ndihmuan shumë, gjatë këtyre 139 ditëve ndjej dashurinë njerëzore, kujdesin, dhembshurinë dhe gjithçka që i duhet njeriut. në ato “momente”, tha Paris.

“Dëshiroj të falënderoj edhe Ministrinë e Brendshme të Serbisë, ata bënë një punë të madhe dhe të pabesueshme, çdo kontakt me ta ishte para së gjithash njerëzor, e më pas profesional, siç është dashur të kaloj këtë periudhë, dhe ende ta zbuloj. detajet”, tha ai.

“Falënderoj çdo oficer policie, shef dhe të gjithë ata që morën pjesë në të. Do të doja të falënderoja edhe Ministrinë e Brendshme të Kroacisë, ata bënë një punë të shkëlqyer. Ata bënë një punë të shkëlqyer, faleminderit. "Falënderoj Ministrinë e Brendshme të BiH, ata morën pjesë në fillim," tha ai.

“Falënderoj çdo njeri, qoftë besimtar apo jo”.

“Falenderoj të gjithë ju gazetarë, kameramanë, redaksitë tuaja, të gjithë ju në veçanti. Mendoj se ke treguar që je njeri dhe se në situata të tilla të vështira e di dallimin mes lajmit dhe dhimbjes. “Falënderoj priftërinjtë e mi katolikë, por edhe patriarkun Porfir dhe shpresoj që ai të vijë tani me peshkopët e tij dhe të gjithë besimtarët ortodoksë që janë lutur hapur për Mateun”, tha ai.

“Falënderoj të gjithë në Beograd, besimtarë apo jo, që janë me mua, duke i bërë thirrje Zotit të më japë forcë për të duruar”, tha ai.

“Kemi arritur në fund. Sot po shkoj në shtëpi me djalin tim, duke kthyer një faqe të re në jetën time. Ajo do të jetë e mbushur me kujtimet e Beogradit, pikëllimin e pamasë, kryqin tim në shpinë. “Por në fund të fundit, unë mendoj se do të jem një person më i mirë”, tha ai.

Video e ditës