VIDEO | Stuhitë e borës në Greqi dhe Turqi bëjnë kërdinë: Njerëzit në makina kalojnë natën nën borë

Stuhia në Athinë dhe Stamboll krijoi një rrëmujë të madhe / Foto: EPA

Ekipet e shpëtimit në Stamboll dhe Athinë kanë gërmuar borë dhe akull gjatë gjithë ditës për të pastruar rrugët e bllokuara dhe për të shpëtuar njerëzit e bllokuar në makinat e tyre gjatë natës pas stuhive të borës.

Autostradat dhe rrugët në Stamboll janë bllokuar që prej ditës së djeshme pasi stuhia mbërriti në qytetin prej 16 milionë banorësh, i cili shtrihet në të gjithë Evropën dhe Azinë.

Në disa zona, ranë më shumë se 80 centimetra borë, dhe shumë shoferë që nuk mund t'i ndiznin automjetet e tyre u ngecën gjatë natës në makinat e tyre ose u përpoqën të shkonin në këmbë deri në shtëpitë e tyre, hekurudhat ose metronë, raporton "AP".

Pasditen e sotme të gjitha autostradat dhe rrugët kryesore janë rihapur dhe të kalueshme, ka konfirmuar ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Adil Karaismailoglu në llogarinë e tij në Twitter.

Autoritetet gjithashtu pastruan pistat në aeroportin e Stambollit sot dhe lejuan trafikun ajror të kufizuar.

Në Athinë, ekipet e shpëtimit shpëtuan rreth 300 shoferë të bllokuar në një autostradë që lidh kryeqytetin me aeroportin ndërkombëtar të Athinës.

Shumë shoferë lanë makinat e tyre dhe vazhduan në këmbë, dhe shumë u drejtuan në stacionin më të afërt të trenit, duke kapërcyer barrierat e dëborës.

Ushtria u dërgua gjatë natës për të shpërndarë ushqim dhe ujë për të bllokuarit në automjetet e tyre dhe për të ndihmuar sa më shumë makina të liroheshin dhe të niseshin.

Autoritetet greke thonë se çdo shofer i bllokuar në një makinë do të marrë 2.000 euro dëmshpërblim.

2.000 euro dëmshpërblim për shoferët e ngecur në autostradën e Athinës

Reshjet e dendura të borës janë ndalur kryesisht gjatë ditës së sotme, me shumë rrugë në Athinë të bllokuara dhe disa lagje në veri të qytetit pa energji elektrike.

Video e ditës