VIDEO: Shilegov dhe Georgievski u larguan nga debati në MRTV, xhirimet zgjatën shumë

Debati i kandidatëve për kryetar të Shkupit në MRTV / 15 tetor 2021 / foto: MRT / printscreen

Me shpjegimin se xhirimet zgjasin shumë dhe përkojnë me obligimet dhe planet e ndërmarra më parë, kandidati për kryetar të Shkupit nga LSDM, Petre Shilegov, u largua nga debati i filmuar pasdite në MRTV, dhe transmetohet sonte.

Disa nga kandidatët e tjerë reaguan ndaj lëvizjes së Shilegov, e cila u ndoq menjëherë nga kandidati i mbështetur nga e majta, Petar Georgievski-Kamikaza dhe u dëgjua se ishte një "ikje nga debati".

“Xhirimet filluan në orën 11 të mëngjesit dhe zgjatën më shumë se sa ishte rënë dakord, më shumë se dy orë, ku u kërkova falje të pranishmëve sepse më duhej të kthehesha në detyrat e mia si kryebashkiak aktual, ndryshe nga kandidatët e tjerë që nuk e kanë atë detyrim gjatë kohës. Asnjëherë, qoftë në katër vitet e fundit apo gjatë fushatës, nuk kam refuzuar të marr pjesë në ndonjë debat. Debatet për mua janë një akt demokratik dhe përfaqësojnë prezantimin më të mirë të ideve, projekteve dhe vizionit për Shkupin, "shpjegoi Shilegov.

"Nëse ai largohet, edhe unë do të iki". tha Georgievski, i cili shtoi se xhirimet ishin planifikuar nga ora 11 e mëngjesit deri në 14 pasdite sot, kështu që të gjithë duhej ta respektonin atë datë dhe të rregullonin përgjegjësitë e tyre. Pak më vonë, Kandidatja e mbështetur nga VMRO-DPMNE, Danela Arsovska, gjithashtu u largua nga debatipor ajo, si Georgievski, pas ca kohësh ai u kthye në studio.

Kandidati i "Partisë suaj", Aleksandar Tortevski, gjithashtu u përball me Shilegov, i cili donte të jepte fjalët mbyllëse para se të largohej.

"Ju nuk jeni shefi i kësaj shfaqje. Nëse keni nevojë të shkoni, shkoni. Unë e di pse qëndrova. Unë kam një detyrim të madh për shkak të një grupi qytetarësh. "Ju doni ta mbani fjalën sepse duhet të largoheni." tha Torteski.

Video e ditës