VIDEO | Pëshpëritën miqtë: Amerikani shet fotografinë e Andy Warhol për të klonuar qenin e tij

Foto: Screenshot, The New York Post

Kur parukierja Roberto Novo pa bulldogun e tij francez për herë të parë 15 vjet më parë, ishte dashuria e përqafimit të parë, thotë New York Post.

Roberto e quajti atë Machito dhe të dy u bënë të pandashëm, aq sa kur Machito mbushi 12 vjeç, pronari i tij filloi të mendonte për klonimin e qenit.

Parukierja iu afrua një kompanie klonimi qensh dhe i dha Machito-s një mostër ADN-je. Dy vjet më vonë qeni vdiq dhe Novo vendosi të vazhdojë klonimin.

Procedura kushtoi 50 dollarë, por Roberto nuk e kishte atë shumë, ndaj vendosi të shiste një pikturë të artistit Andy Warhol, e cila ishte varur në murin e tij.

“Nuk e kisha atë shumë në llogarinë time bankare”, tha Roberto, por ai kishte ende dëshirën të kthente mikun e tij të dashur peng, duke theksuar se “ato katërmbëdhjetë vite me të nuk mjaftuan”.

Pas pak e kanë marrë në telefon dhe i kanë thënë se procedura ka pasur sukses. Ai tani nuk ka një qenush të shëndetshëm francez Bulldog, por katër - Machitu të klonuar, Toulula dhe fëmijët e tyre, të cilët i quajti Pfizer dhe Moderna.

Video e ditës