VIDEO: Shtatë persona kanë humbur jetën nga përmbytjet në Seul

Përmbytjet e Seulit/ Foto AFP / AFP / Profimedia

Të paktën shtatë persona kanë vdekur në Seul pasi shiu i rrëmbyeshëm ka ndërprerë energjinë elektrike dhe ka përmbytur rrugët dhe metrotë në kryeqytetin e Koresë së Jugut.

Në rajonet e Seulit, 141 litra shi për metër katror ranë në një orë, më shumë se në çdo kohë në 80 vitet e fundit. Niveli më i lartë i alarmit është shpallur nga organizatat publike dhe private për të rregulluar orarin e tyre të punës.

Në SHBA, nga ana tjetër, presidenti Joe Biden vizitoi familjet që pësuan dëme nga stuhitë dhe përmbytjet më katastrofike që goditën shtetin e Kentakit. Stuhitë në Kentaki kanë vrarë 37 njerëz në dy javët e fundit. Shtëpia e Bardhë dha ndihmën federale për Kentakin dhe do të mbulojë plotësisht koston e riparimit të dëmit.

Video e ditës