VIDEO | Banka Botërore ka rinovuar spitalin e Tetovës me pajisje në vlerë prej 3,5 milionë euro

Foto: Shtypi i Lirë

Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali së bashku me drejtorin e Spitalit klinik të Tetovës Amir Elezi, promovoi para mediave pajisjet e reja mjekësore të destinuara për spitalin. Pajisjet sigurohen me para nga Banka Botërore

“Bëhet fjalë për blerjen e pajisjeve për 14 institucione publike shëndetësore në vend, në mesin e tyre është edhe Spitali klinik i Tetovës. Bëhet fjalë për një investim prej 13,6 milionë euro, nga të cilat 3,5 milionë euro janë të destinuara për pajisje mjekësore për Spitalin klinik të Tetovës, për të cilin është siguruar angiograf, aparat tomografie kompjuterike, mamografi, dy aparate rentgeni, gjashtë aparate eko diagnostikuese. dhe dy aparate celulare me rreze X. Disa prej tyre janë në fazën e instalimit dhe tashmë janë lëshuar pajisjet për eko diagnostifikimin. Makineritë e lëvizshme me rreze X, si dhe mamografi i ri, janë gati për përdorim. “Gjatë javës së ardhshme do të ketë trajnime të stafit për përdorimin e këtyre pajisjeve dhe më pas do të vihen në përdorim”, tha ministri Sali.

Drejtori i Spitalit klinik të Tetovës, Amir Elezi, ka falënderuar për pajisjet, të cilat ishin më se të nevojshme.

“Kishte mungesë të madhe të pajisjeve dhe pajisjet që kishim ishin të vjetruara, ambulancat po i merrnin hua, pacientët prisnin shumë dhe mjekët punonin me pajisje të vjetra. Kjo pajisje ishte e nevojshme që ne të funksiononim si Qendër Klinike. Besoj se së shpejti do të vihen në përdorim të gjitha aparaturat, tha drejtori i Spitalit klinik të Tetovës, Amir Elezi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës