VIDEO: Në kontroll të MPB-së në Gjevgjeli është gjetur drogë dhe municione luftarake

FOTO-MPB: Armë dhe municione janë gjetur gjatë kontrollit të pronës në Gevgelisk

Më datë 23.09.2022, zyrtarë policorë nga Departamenti i Policisë Kriminale, Departamenti për Trafikim të Paligjshëm me Drogë, Armë dhe Lëndë të Rrezikshme në koordinim dhe veprim të përbashkët me zyrtarët policorë nga ekipi operativ për kërkim në SVR Shkup dhe Zyra e Jashtme për Çështje Kriminale Gjevgjeli, me urdhër të gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore e Gjevgjelisë, ka kryer bastisje në Gjevgjeli, me ç'rast dy personave janë privuar nga liria.

Gjatë kontrollit në banesë dhe objekte ndihmëse në fshatin Moin të Gjevgjelisë, ku banon B.Gj.(46) nga Gjevgjelia, në oborr është gjetur një plantacion me bimën kanabis sativa dhe katër pako me material bimor - marihuanë - janë gjetur në dhomën e ndenjjes.

MPB: Kërkim në Gjevgjeli

B.G. është privuar nga liria, është ndaluar në Stacionin Policor të Gjevgjelisë, ndërsa për rastin është raportuar në Prokurori Publik nga Prokuroria Publike e Gjevgjelisë. Pas plotësimit të dokumentacionit ndaj tij do të bëhet kallëzim penal nga neni 215 i Kodit Penal.

Në periudhën prej orës 19.30:20.30 deri në ora 29:38, në të njëjtin fshat, ku banon A.K.(7,9) nga Gjevgjelia, është kontrolluar në një shtëpi dhe objekte ndihmëse, gjatë të cilit janë marrë XNUMX fishekë të kalibrit XNUMX mm, tetë fishekë. janë gjetur grurë dhe një plumb i vërtetë i kalibrit të panjohur.

FOTO-MIA: Gjenden plumba

Personi është privuar nga liria, është njoftuar prokurori publik detyrues nga Prokuroria Publike Gjevgjeli dhe pas kompletimit të dokumentacionit nga PSR Strumicë do të parashtrohet kallëzim penal nga neni 396 i Kodit Penal.

Ministria e Punëve të Brendshme do të vijojë me ritme të pandërprera marrjen e masave dhe aktiviteteve intensive për të frenuar tregtinë ilegale të narkotikëve dhe armëve.

Video e ditës