VIDEO | Peshevska kërkon përgjegjësi për gjuhën e urrejtjes dhe ofendimet seksiste nga “ballistët”

Dënojmë ashpër incidentin në Tetovë të shkaktuar nga anëtarët e grupit të tifozëve “Balisti”. Në videon e tyre të publikuar mund të dëgjohen britma me ofendime etnike dhe seksuale të cilat janë bërtitur vazhdimisht. Me këtë qëndrim vihet re edhe gjuha e urrejtjes nga grupi i tifozëve të Ballistëve me rastin e 30-vjetorit. reagon deputetja nga VMRO-DPMNE Jaklina Peshevska.

-Për këtë ngjarje skandaloze nuk kemi dëgjuar asnjë reagim nga institucionet kompetente, nga MPB, dhe i bëjmë thirrje që ta dënojnë menjëherë dhe te sanksionojnë këtë akt që përhap gjuhën e urrejtjes dhe seksizmin. ne presim dhe nga palët e tjera të interesit, nga partitë politike, organizatat ndërkombëtare për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, organizatat e grave si dhe Klubi i Deputetëve në Kuvend të dënojnë këtë mënyrë të veprimit në mënyrën më të ashpër të mundshme, e cila do të parandalonte veprime të tilla në të ardhmen. Ky nuk është incidenti i parë i tifozëve të këtij grupi tifozësh, vetëm katër vite më parë kjo mënyrë e përhapjes së tensioneve ndëretnike përfundoi me sulme fizike. - thotë Peshevska.

Sipas saj, ce fundit, në vend që të tolerojë dhe në këtë mënyrë të miratojë incidente të tilla, duhet urgjentisht të marrë masa parandaluese dhe për thirrjet ofenduese dhe gjuhën e urrejtjes, është e nevojshme që Prokuroria të saktësojë krimin dhe të fillojë procedurat adekuate për personat pjesëmarrës në rast.

Peshevska theksoi se pDuke u larguar nga parimet demokratike të respektit të ndërsjellë, dhe në drejtim të krijimit të një shoqërie të shëndoshë në të cilën të gjithë do të ndihen të sigurt dhe të lirë, VMRO-DPMNE e dënon ashpër këtë sjellje devijante.

Tifo-grupi “Balisti” nga Tetova këtë fundjavë me marshim nëpër rrugët e Tetovës dhe sheshin qendror festoi 30 vjetorin e krijimit. “Ballistët” gjatë marshimit kanë bërtitur vazhdimisht fjalë fyese për popullsinë joshqiptare që përmbanin edhe aludime seksuale. Ata kënduan "Kauri shurre!" dhe thërrisnin “Kosovë”, “Shqipëri”. Marshi festiv i “ballistëve” u sigurua nga policia dhe kulmoi me një fishekzjarre të madhe.

Video e ditës