VIDEO: Muri i rrëzuar në Klinikën e Fëmijëve duhet të rindërtohet urgjentisht nga Ministria e Shëndetësisë, konkludojnë autoritetet

Muri mbajtës i rënë në një klinikë për fëmijë / Foto: Sloboden Pechat / Dragan Mitreski

Ministria e Shëndetësisë, përfaqësuesit e së cilës nuk morën pjesë në mbledhjen e sotme koordinuese në QKM me rastin e murit mbajtës në rr. Beogradi, pas Klinikës së Fëmijëve, e cila u shemb një javë më parë dhe përbën rrezik për qytetarët, do të duhet të ndërtohet, si një zgjidhje e përkohshme e problemit të akumuluar prej vitesh, pasi vendbanimi u rrit në shpatet e ulëta të Vodnos. mbi Qendrën Klinike.

Kryetarja e Shkupit, Danela Arsovska, duke folur për problemin, theksoi se zgjidhja nuk duhet të jetë thjesht kozmetike, ndërsa të pranishmit pyeti se kush do të merret me zgjidhjen e pjesshme dhe do të jetë përgjegjës për pasoja më të mëdha, por avokoi për zgjidhje sistematike, pse ekziston rreziku. ndodhet në pjesët e mësipërme të vendbanimit ku prerja e kanalit ndërpritet në disa vende dhe uji rrjedh në drejtim të rrugës "Belgradska" dhe dëmton muret mbajtëse.

- Në takim ishte menduar të merrnin pjesë ekspertë të fushës së ujërave nëntokësore, gjeodezisë dhe të bëhej një projektim i ri i rrjetit të kullimit, sepse nuk e dimë se me çfarë po përballemi. Problemi po gërvishtet në sipërfaqe, nuk po zgjidhim gjë. Nëse zgjidhet pjesa e kanalit, nuk do të zgjidhet asgjë për shtëpitë mbi rrugë, problemi qëndron në objektet që janë 300 metra lart dhe me mure mbajtëse dhe me përmasa më të mëdha, tha Arsovska.

Takimi koordinues në QKM për murin mbajtës të rënë në Klinikën e Fëmijëve/Foto: Sloboden Pechat/Dragan Mitreski

- Mendoj se Ministria e Shëndetësisë duhet të ndërtojë një mur mbajtës. Ne si vetëqeverisje lokale ia kemi dhënë vendimin më 13 qershor dhe thotë se duhet të zbatohet menjëherë. Ministria e Shëndetësisë nuk ka vepruar sipas nenit 98 të Ligjit për Ndërtesat, përkatësisht është dashur të kujdeset për këtë objekt përmes mirëmbajtjes së vazhdueshme investive. Nëse Ministria e Shëndetësisë nuk ndërton mur mbajtës, Komuna do ta bëjë me shpenzimet e saj, vendos Komuna Qendër.

Kryetarja Arsovska shprehu gatishmërinë e saj për të bashkëpunuar me Komunën e Qendrës për zgjidhjen e problemit me ujërat nëntokësore të cilat tashmë janë në sipërfaqe, dhe kjo çështje mbetet tek organet kompetente lokale, Qyteti i Shkupit dhe Komuna Qendër. kapja e ujit në rrugën Belgradska dhe futja e tij në kanalizimet ekzistuese të stuhisë.

- Në planin afatgjatë, problemi është shumë më serioz dhe më i madh dhe bëhet fjalë për kapjen e plotë të ujërave nëntokësore nga Vodno, pse një pjesë e rrjetit të kanaleve u ndërtua në vitet 50 të shekullit të kaluar, u shkatërrua, u gropos. , dhe një pjesë është e mirëmbajtur. Aktualisht nuk kemi mirëmbajtje të plotë të atij sistemi. Duhet të ndërtohet një sistem krejtësisht i ri dhe që do të duheshin vite, ndoshta edhe një dekadë, por ky është një problem shtetëror që do të zgjidhet në të ardhmen. E vetmja riparim që mund të bëhet në mënyrë akute dhe të menjëhershme është gardhi, i cili është në përgjegjësi të Ministrisë së Shëndetësisë, sepse është gardh për një objekt të tyre, Klinikën Universitare dhe do të duhet ta zgjidhin, tha Dragan. Tarchugovski, sekretar shtetëror në CMC, dhe shtoi se një projekt i tillë mund të kushtojë deri në 10 milionë euro.

Menjëherë pas kësaj mbledhjeje në QKM, konkluzionet do t'i dërgohen Ministrisë së Shëndetësisë, por aksioni do të presë ministrin e ri të Shëndetësisë. Ministria e Brendshme nga ana e saj do të ndihmojë në rregullimin e trafikut dhe sigurisë kur të nisin punimet për murin mbajtës të shembur.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës