VIDEO: Memory paralajmëron një koncert spektakolar më 11 qershor, që ia vlen të kujtohet

Shtypi i dytë i grupit Memory në pritje të koncertit / Foto: Memory

Grupi kult muzikor i Shkupit "Memory" paralajmëron spektakël në ajër të hapur për 11 qershor. Biletat për koncertin në stadiumin e ARM-së janë në shitje, ndërsa siç ka njoftuar Petar Georgievski për gjeneratën e vjetër të adhuruesve të grupit, janë siguruar 150 ulëse, por edhe ato në shitje. Memory dhe këtë herë si në vitin 2017 në Metropolis Arena do të luajë dhe këndojë për të gjitha gjeneratat që e ndoqën opusin muzikor gjatë dekadave të ekzistencës së skenës muzikore maqedonase.

- Ne duam të vendosim standarde të reja për të gjithë artistët e ardhshëm që do të mbajnë koncerte në këtë stadium. Ne kemi ofruar një platformë për t'u mundësuar personave me aftësi të kufizuara fizike të ndjekin koncertin e Kujtesës, në bashkëpunim me Shoqatën e Lëvizshmërisë dhe presim që muzikantë të tjerë të ndjekin shembullin. Kësaj radhe një sërë artistësh dhe grupesh maqedonas si Lambe Alabakoski, 2VE, Next Time, Moral, Last Expedition dhe Concord do të performojnë si paragrup i Memory. Sead ka mbërritur enkas për të performuar së bashku "Taka të larta dhe çorape të zeza". Do të luhet vetëm muzikë maqedonase, vendimtar është Pero Kamikaza.

Përfaqësuesi i Mobility falënderoi publikisht djemtë e grupit për aksesin e ofruar për personat me aftësi të kufizuara fizike.

Koncert kujtimi më 11 qershor / Foto: Memory PR

- Muzika nuk ka kufi, të gjithë e dëgjojmë. “Deri më tani kemi pasur një problem me atë akses të zbrazët në koncert, por tani është e mrekullueshme të ofrohet një platformë për personat me aftësi të kufizuara fizike dhe shpresoj që muzikantë dhe grupe të tjera do ta ndjekin këtë shembull të Memory-it”, tha ajo.

Poce, Valentino, Risto, Davor i ardhur enkas nga Kanadaja për koncert dhe Miço nga Ohri, këto ditë janë duke u përgatitur intensivisht për koncertin në studion “Tomato” të kolegut të tyre nga grupi Bane Popovic.

Ata nuk kanë dashur të zbulojnë të gjitha surprizat e planifikuara për këtë koncert, por kanë paralajmëruar se do të ketë të tjera.

- Në prova tingëllojmë si disk dhe është ashtu siç duhet, bën shaka Valentino Skenderovski.

“Ne përpiqemi për përsosmëri teknike dhe publiku do ta shohë këtë”, tha Pero Kamikaza, duke falënderuar sponsorët që e dhanë.

Risto Samarxhiev dhe orkestra Vesela druzina / Foto: Memory PR

Risto Samarxhiev së bashku me trumbetistët këndoi kultin "Dirlada" si ftesë për koncert dhe përkujtim i hiteve të mëdha të Kujtesës.

Video e ditës