VIDEO | Mjekët për 5 muaj faleshin me Ministrinë për 3 mijë denarë që i “hëngri” inflacioni.

Protesta e punëtorëve shëndetësorë/Foto: Free Press

Me pagën e muajit mars, infermierët do të kenë rritje të pagës prej 3 denarë, ndërsa pjesa tjetër e punëtorëve shëndetësorë do të kenë rritje prej 2 denarë. Pas gjashtë muajsh, Ministria e Shëndetësisë i erdhi keq për kërkesat e punëtorëve shëndetësorë dhe nënshkroi aneksin e kontratës kolektive dhe mjekët gjysmë të kënaqur tashmë shpallën kërkesa të reja.

- Vetëm me rritjen e rezultatit mund të kemi kënaqësi financiare dhe kjo rritje e mjerueshme prej tre mijë e dy mijë denarë që e presim gjashtë muaj janë para që i ka ngrënë inflacioni. Rritja duhej të ishte në nëntor, jo tani. Prandaj, Ministria e Shëndetësisë dhe Ministria e Financave le të përgatiten që do të kërkojmë rritje të pikëve, sepse në të kundërt nuk do të kemi kurrë rikthim nga profesionet, nga profilet dhe nga arsimi. Çdo rritje e pagës minimale duhet të harmonizohet me rritjen e pagave tjera, tha mjeku Predrag Serafimovski nga sindikata e Qendrës Klinike.

Doktor Ljubisha Karanfilovski nga Sindikata e Pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale tha se nënshkrimi i aneksit është bërë në ora 9:XNUMX, se akti do të shkojë për miratim në Ministrinë e Financave dhe pagesat do të jenë nga paga e muajit mars. Me këtë pagat e punëtorëve shëndetësorë do të rriten në mënyrë lineare.

- Ishte shumë e rëndësishme të mblidheshim kështu që ata të shihnin se pavarësisht pengesave të caktuara, si p.sh fakti se kishte rrjedhur informacione se nënshkrimi kishte përfunduar dhe nuk kishte nevojë të dilnim për të protestuar - ne donim të shprehnim masivitetin tonë dhe pakënaqësia që vazhdoi. Jemi të vetëdijshëm se pakënaqësia do të vazhdojë dhe se është e justifikuar, korrigjimi nuk mjafton për të valorizuar punën tuaj, ky korrigjim nuk është ai që njeh punën tuaj, ky korrigjim nuk është ai që do të justifikonte përgjegjësinë tuaj në vendet e punës, por ky po distancon grupe të caktuara nga rreziku i barazimit të 11 punëtorëve me pagën minimale, iu drejtua Karanfilovski të pranishmëve në protestë.

Në protestë iu mbajt një minutë heshtje për doktor Goran Begoviq, i cili vdiq javën e kaluar dhe ishte kryetar i Sindikatës së Qendrës Klinike dhe luftëtar i madh për të drejtat e personelit mjekësor.

VIDEO INTERVISTË | Orce Eftimov: Sindikalistët në takimin me ministrin e Shëndetësisë, protesta do të vazhdojë

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës