VIDEO: Lambe Alabakovski këndoi himnin kombëtar të Maqedonisë dhe i vuri flakën propozimit francez në protestën para Qeverisë

Foto: Facebook / print screen

“Nëse diagnoza ime është zjarrvënës, diagnoza juaj është tradhtar”, u tha sot këngëtarja autoriteteve Lambe Alabakovski, i cili e hapi të sotmen me himnin e Maqedonisë protestë kundër propozimit francez.

Alabakovski e hapi protestën duke kënduar himnin kombëtar të Maqedonisë dhe pas një interpretimi të shkurtër tha se Marrëveshja e Prespës, Marrëveshja me Bullgarinë dhe propozimi francez janë fashizëm dhe në mënyrë simbolike dogji letrën në të cilën ishin shkruar emrat e këtyre marrëveshjeve.

Ndaj këngëtarit është duke vazhduar procedimi në të cilin dyshohet se i ka vënë flakën derës së hyrjes së klubit kulturor bullgar “Ivan Mihailov” në Manastir.

Video e ditës