VIDEO | KZB vendosi: Vaksinimi fillon me dozën e katërt kundër Covid-19

Vaksinimi Boris Trajkovski covid-19
Pika e pushimeve SC "Boris Trajkovski" / Shkup / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Në mbledhjen e sotme, Komisioni i Sëmundjeve Infektive shqyrtoi konkluzionet e Komisionit Kombëtar të Imunizimit, lidhur me fillimin e vaksinimit me dozën e katërt të vaksinës kundër Covid-19. Dozën e katërt mund ta marrin personat mbi 18 vjeç, të cilët kanë marrë tre doza të vaksinës kundër Covid-19. Nga sot qytetarët mund të drejtohen në pikat e vaksinimit, për të cilat nuk kërkohet termin, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Vaksinimi me dozën e katërt, siç bëjnë me dije Ministria, është planifikuar të bëhet me vaksinën mARN të “Pfizer” apo “Modern”. Intervali i rekomanduar ndërmjet dozës së tretë dhe të katërt, pra dozës përforcuese, është të paktën katër muaj.

Vaksinimi me dozën e katërt rekomandohet veçanërisht për pacientët me sëmundje kronike, pacientët me dializë, pacientët e transplantuar, pacientët onkologjikë, pacientët me imunitet të kompromentuar dhe pacientët që marrin terapi imunosupresive dhe imunomoduluese për çdo indikacion dhe për personat mbi 60 vjeç. Vaksinimi është masa më e mirë parandaluese për të mbrojtur kundër një forme më të rëndë të virusit Covid-19. Shteti ka sasi të mjaftueshme të vaksinave, të cilat janë të sigurta dhe efektive dhe ftojmë qytetarët që të imunizohen në pikat e vaksinimit me një vaksinë kundër Covid-19, për të fituar imunitet shtesë, njofton Ministria e Shëndetësisë.

Video e ditës