VIDEO | Kovaçevski: Nuk do të komentoj për paraardhësit e gruas sime

Dimitar Kovaçevski
Dimitar Kovaçevski / Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Nuk e di pse është me interes origjina e të afërmve të gruas sime. Babai i gruas sime ka lindur në Kumanovë, gjyshi i gruas sime ka lindur në Kriva Pallankë. Gruaja ime ka lindur në Kriva Pallankë, unë kam lindur në Kumanovë, fëmijët tanë kanë lindur në Shkup. Të gjithë kemi dokumente personale nga Maqedonia e Veriut. Nuk do të komentoj paraardhësit e gruas sime, tha sot kryeministri Dimitar Kovaçevski pas deklaratës së djeshme të Punës Bullgare se gruaja e tij ishte bullgare. Lajmin e kanë bërë të ditur edhe disa nga mediat maqedonase.

Sipas Trud, i cili pretendon se ka dokumente, babai dhe gjyshi i Elena Kovaçevskës - Mitko Stanojkovski dhe Stanojko Stanojkovski janë bullgarë të lindur në komunën e Bosilegradit. Në emailin editorial të gazetës bullgare "Trud" është marrë një kopje e një dokumenti sipas të cilit Elena Kovaçevska, gruaja e kryeministrit aktual maqedonas Dimitar Kovaçevski, është bullgare. Konsultimet me persona që e njohin në detaje procesin e marrjes së shtetësisë bullgare, rezultuan se dokumenti përmban të gjitha atributet e nevojshme për të qenë i vërtetë, shkruan “Trud.

Portali bullgar ndër të tjera komenton se Kovaçevski ka deklaruar se çështjen e të drejtave të njeriut për grupet e vogla etnike e ka ngritur “në nivel të lartë”. Ai insistoi se të gjithë qytetarët, përfshirë edhe bullgarët, kanë të drejta dhe mundësi të barabarta për zhvillim profesional dhe ishte i gatshëm të diskutojë për këtë temë.

Video e ditës