VIDEO| Kovaçevski: “e-Go” është investim 130 milionë euro dhe 890 vende të reja pune në Tetovë

FOTO; MPB - Kryeministri Dimitar Kovaçevski në Tetovë

Qeveria e Maqedonisë, e përfaqësuar nga Drejtoria për Zona Zhvillimore Teknologjike Industriale dhe “NEXT.E.GO MOBILE”, sot nënshkroi marrëveshjen për ndihmë shtetërore për investim të ri në TIRZ Tetovë, me të cilin parashihet prodhimi i plotë i makinave elektrike e.GO.

Kryeministri Dimitar Kovaçevski në fjalën e tij ai tha se “sot do të hidhen bazat për investimin, i cili vetëm në fazën e parë peshon 130 milionë euro dhe do të hapë të paktën 890 vende të reja pune të mirëpaguara”.

“Ky investim është i një rëndësie të madhe për shtetin, por edhe për ekonominë lokale dhe zhvillimin e potencialit njerëzor në Tetovë dhe në vend. Me këtë investim të rëndësishëm, Maqedonia e Veriut edhe një herë konfirmon se është një vend që ofron kushte të shkëlqyera për investitorët, me një klimë të qëndrueshme ekonomike dhe politike në të cilën kompanitë ndërkombëtare si "NEXTE.E.GO" kanë një partner të besuar. Ajo që më gëzon veçanërisht është se për herë të parë në vendin tonë do të prodhohet një makinë e plotë. Ky investim është veçanërisht i dashur për mua personalisht. Jo vetëm sepse do të ndryshojë për mirë jetën e familjeve, anëtarët e të cilave do të punojnë këtu, por sepse do të ndryshojë mënyrën se si ne mendojmë për automjetet - tha ndër të tjera kryeministri Kovaçevski.

FOTO: E-go Makinë elektrike

Ai përmendi se “vetura elektrike “e-Go” që do të prodhohet këtu në TIRZ në Tetovë është e dobishme për mjediset urbane, në të njëjtën kohë e qëndrueshme, inovative, ekonomike dhe pa emetim të dëmshëm të gazit. Kjo, ndër të tjera, është aksioni ynë për brezat e ardhshëm. Fabrika që do të ndërtohet këtu në zonën TIRZ në Tetovë, është pjesë integrale e kapaciteteve prodhuese globale të “e-Go”, që synon të furnizojë si tregun kombëtar ashtu edhe atë ndërkombëtar të eksportit”, shtoi kryeministri.

Video e ditës