VIDEO | Jovanovski: Programi i VMRO-DPMNE-së është plot kontradikta

Mirce Jovanovski - gazetar / Foto: "Sloboden Pechat" / Metodi Zdraev

Redaktori dhe gazetari Mirçe Jovanovski, duke analizuar njoftimet promovuese të programit zgjedhor të VMRO DPMNE-së, thotë se ka më shumë kontradikta.

Më e dukshme është njoftimi i liderit të partisë Hristijan Mickoski, i cili paralajmëroi rritje lineare të pensioneve për 5.000 denarë, ndërsa anëtari i Bordit ekzekutiv, profesor Trajko Sllaveski, në të njëjtin forum qartësoi se pensionistët duhet të kenë të moderuar. kërkon dhe se duhet të arrihet një rend i ri shoqëror.marrëveshje me pensionistët.

Sipas Jovanovskit, në këtë program të opozitës VMRO-DPMNE ka të paktën edhe dy kontradikta. Para së gjithash, thotë Jovanovski, regjistrohuni për uljen e tatimit në fitim. Sipas tij, në kuadër të OECD-së po kërkohet një nivel i unifikuar i tatimit mbi fitimin prej 15 për qind.

- Unë mendoj se pesëmbëdhjetë për qind është norma globale. Maqedonia sigurisht që është shtet sovran dhe ka të drejtë të krijojë politikën e vet tatimore, por kjo marrëveshje parasheh që nëse shteti taksojë me një normë më të ulët si 10, 8 ose 5 për qind, diferenca deri në 15 për qind do të paguhet nga kompania që operon në Maqedoni në shtetin e saj. Pra nuk ka fitim për kompaninë, thotë Jovanovski.

Kontradikta e dytë, thotë Jovanovski në një intervistë për “Sloboden Pechat”, është njoftimi se do të krijohet një fond prej 250 milionë euro për komunat. Sipas planit të VMRO-DPMNE-së, komunat do të duhet të konkurrojnë me projektet e tyre, ndërsa Qeveria duhet t'i financojë ato. Është kundër përpjekjeve për decentralizim, thotë Jovanovski.

Më poshtë ndiqni të plotë intervistën me Mirçe Jovanovskin:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës