VIDEO: Është shmangur sherri në parlamentin bullgar, klinik deputetët e PP dhe Prerodba, dëgjohen edhe mallkime

Një incident i ri në parlamentin bullgar/Foto: screenshot i bTV

Edhe një herë tensionet u ndezën në Kuvendin Popullor bullgar dhe thuajse pati përleshje, raportojnë mediat bullgare, duke theksuar se edhe një herë në qendër të ngjarjeve janë deputetët e “Vazhdojmë me ndryshime” dhe “Rerodba”.

Kësaj radhe aktorët kryesorë ishin Iskren Mitev, i cili nuk është hera e parë që përplaset me kolegët e tij nga “Rilindja” dhe Tsonço Ganev.

Pas shkëmbimit të vërejtjeve, kryetari i Kuvendit, Miroslav Ivanov, e paralajmëroi Ganevin se do ta përjashtojë nga salla.

“Përsëri nuk do të merremi me panaire dhe sjellje të pahijshme të përfaqësuesve të popullit”, tha Ivanov.

SHIKONI VIDEON KETU

Nga salla u dëgjuan thirrje: “Thirrni psikiatër”.

Kryetari i "Prerodba" Kostadin Kostadinov personalisht nga foltorja iu drejtua kryetarit të Kuvendit.

“Para pak kohësh keni pasur një ngjarje shumë të shëmtuar dhe ne jemi dëshmitarë të saj, e kemi dëgjuar. Nuk do t'i përsëris fjalët e shëmtuara të një deputeti të popullit - quhet Iskren Mitev. Kjo nuk është hera e parë, por një rikthim. Nuk ka rëndësi kujt i drejtohet. Askush nuk mund të betohet në këtë sallë dhe ju lutemi merrni masa. Kjo është absolutisht e patolerueshme”, tha Kostadinov.

Ngjarja para syve të Ninova

Ngjarja ka ndodhur në momentin kur Frrikryetarja e BSP Cornelia Ninova dhe zëvendëskryeministri i dorëhequr në qeverinë e Petkovit, në kulmin e debati për vendimin për dëbimin e diplomatëve rusë nga Bullgaria dhe implikimet e këtij hapi në vend.

Ninova në Asamblenë Kombëtare i bëri thirrje presidentit Radev që të shkarkojë kreun e Agjencisë Shtetërore për Siguri Kombëtare (DANS).

Ajo ka kërkuar edhe nga ministrja e Punëve të Jashtme, Teodora Genchovska që të tërheqë vendimin për dëbimin e diplomatëve rusë, që është në kompetencat e saj. Ajo kërkoi shkarkimin e zv.ministrit të Jashtëm, i cili ka firmosur vendimin për përjashtimin e tyre.

Ninova gjithashtu i kërkoi Radevit që të bëjë një kontroll të vërtetë për 70 diplomatët dhe ata për të cilët ka prova reale të veprimtarisë spiunazhi të dëbohen.

Ajo komentoi se situata aktuale mund të çojë në një kërcënim real për Bullgarinë.

Video e ditës