VIDEO INTERVISTË | Spasovski: Pjesë e një lufte dhe skenari hibrid është rasti në Ohër, dhunuesit dhe të rrahurit janë nga i njëjti grup

Oliver Spasovski - Ministër i Punëve të Brendshme / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Pjesë e luftës hibride kundër Maqedonisë së Veriut është edhe rasti i fundit në Ohër, me rrahjen e Hristijan Pendikov, sekretar i klubit kulturor bullgar, për shkak të të cilit këto ditë janë dëmtuar marrëdhëniet e brishta maqedono-bullgare, tha ministri i Punëve të Brendshme. Oliver Spasovski ishte i vendosur në paraqitjen e tij në emisionin “Pula e mëngjesit”.

- Persona nga i njëjti grup janë ata që rrahin dhe ata që rrihen. Kjo dëshmon atë luftë hibride. Çdo veprim inkriminues i ndërmarrë nga shteti reagon në këtë pjesë dhe themi se në asnjë moment asnjë qytetar, pavarësisht përkatësisë kombëtare, fetare, politike apo çfarëdo lloji tjetër, nuk mund të sulmohet fizikisht dhe të keqtrajtohet. Shteti do ta kundërshtojë qartë këtë dhe do të marrë të njëjtat masa që po merr në këtë rast. Edhe pse po mundohen të na thonë se shteti nuk merr masa për ndonjë kategori të qytetarëve, se nuk bën hetime efikase, gjë që nuk është e vërtetë, tha Spasovski.

Spasovski thekson se zhvillimet e fundit janë pjesë e një skenari më të madh, pas të cilit qëndrojnë disa politikanë të papërgjegjshëm që nuk duan të kenë marrëdhënie të mira në rajon.

– E bëjnë për interesat që kanë, politike, gjeostrategjike dhe për të treguar se këtu shteti nuk respekton qytetarët, gjë që nuk është absolutisht e vërtetë. Shteti jo vetëm që nuk i ka bërë këto krime, po ngrihet këtu, po bën hetim, sistemi gjyqësor etj., gjithçka është vënë në funksion, thekson ministri.

Ai iu referua edhe lajmeve të rreme që qarkulluan në lidhje me çështjen Pendikov, të cilat nxitën tensionet mes dy vendeve.

-Në këtë pjesë po përhapen shumë lajme të rreme. Policia nuk ka reaguar edhe pse është raportuar, shëndetësia nuk ka reaguar, gjë që nuk është e vërtetë. Menjëherë pas kallëzimit, pas informimit, policët maqedonas kanë shkuar në spital për të parë se çfarë po ndodh, për të marrë deklaratë, janë dhënë deklaratat fillestare. Në qendrat spitalore, në Spitalin e Përgjithshëm janë marrë masa, që nga kujdesi fillestar i pacientit dhe nisja për në St. Erazmi i Ohrit. Këtë duhet ta dijë opinioni maqedonas që të mos manipulohemi për mungesë informacioni, për asnjë arsye tjetër, është i vendosur Spasovski dhe shton se të gjitha këto manipulime që bëhen nga jashtë dhe brenda vendit kanë një qëllim të caktuar.

- Askush nuk ka absolutisht të drejtë të mendojë se prishja e marrëdhënieve të shtetit me një shtet tjetër, prishja e marrëdhënieve ndëretnike brenda shtetit, marrëdhëniet ndërkonfesionale, madje edhe nëse ju pëlqejnë marrëdhëniet ndërpolitike brenda shtetit, do të të mos kontribuojë për ne si politikanë dhe për subjektet politike. Është një politikë shumë afatshkurtër, nuk ka politikë që nuk do të sjellë prosperitet në afat të gjatë, vazhdoi Spasovski.

Në një skenar të sajuar është edhe fakti që i plagosuri Pendikov është transferuar shprehimisht në Bullgari për mjekim.

- Natyrisht, ky është krijimi i një skenari, me të cilin dikush dëshiron të tregojë një kujdes të pretenduar, dhe të njëjtën dhe më mirë mund të merret në institucionet e RSM-së. Ne do të bëjmë pjesën tonë. Ne nuk duhet t'i nënshtrohemi provokimeve nga asnjëra anë që do të prishë marrëdhëniet tona ndërshtetërore, të cilat do të prishin rrugën tonë drejt BE-së. Edhe pse mendoj se shteti duhet të reagojë seriozisht dhe të përgjigjet për çdo provokim dhe fyerje ndaj popullit maqedonas dhe shtetit maqedonas, tha Spasovski.

Ka elementë në vend që nuk kanë dashur që ne të jemi anëtarë të NATO-s dhe tani nuk duan të jemi në BE, është i vendosur ministri Spasovski.

Spasovski: Ne jemi popull me durim, por nuk do të lejojmë që dikush të vijë dhe të na poshtërojë

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës