VIDEO INTERVISTA me Nikolce Babovskin: Deri më tani janë asgjësuar 87.000 mijë kilogramë ushqime, inspektorët kontrollojnë ftohësit

Nikolce Babovski - Drejtor i AHV / Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Në kohën e çmimeve të larta të energjisë elektrike, kur gjithnjë e më shumë qytetarë shprehin publikisht frikën nëse ushqimet ruhen në kushte të përshtatshme, nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë thonë se janë të vetëdijshëm për rrezikun e mundshëm, për këtë arsye inspektorët kanë marrë urdhër për kontrolle. në sistemin e ruajtjes së ushqimit të ftohtë.

“Deri më tani ka pasur dy denoncime nga qytetarët – njëra është konstatuar e pabazuar, rasti tjetër është duke u kontrolluar”, thotë drejtori i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Nikolçe Babovski.

Ai sqaron se përveç kostove të larta të inputeve të ushqimit, nga kontrollet nuk është konstatuar sasi e madhe e ushqimeve të pasigurta apo të etiketuara në mënyrë të papërshtatshme. Në periudhën 8 mujore janë asgjësuar 87.000 kilogramë ushqime të pasigurta dhe ka pasur 6 kallëzime penale.

– Agjencia është çdo ditë në terren, kryhen kontrolle të rregullta, ka kontrolle të jashtëzakonshme, si dhe kontrolle pas raportimeve. Nga fillimi i këtij viti deri në gusht kemi 30.105 inspektime të të gjitha llojeve dhe kemi konstatuar mospërputhje. Për të cilat janë shqiptuar 2.806 vendime ndaj disa subjekteve, prej të cilave 55 janë kallëzime kundërvajtëse, 6 kallëzime penale, lëndët tjera mbyllen duke ndihmuar qytetarët në mbrojtjen e të drejtave të tyre, apo për edukimin e operatorëve ekonomikë – tha ai në bisedën për “Sloboden Pechat”. “ kreu i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë.

Siç sqaron ai, shërbimet inspektuese në periudhën e kaluar kanë asgjësuar 87.000 kilogramë ushqime të pasigurta, prej të cilave 73.920 kilogramë janë ushqime me origjinë jo shtazore dhe 9.872 kilogramë ushqime me origjinë shtazore – shton Babovski, i cili në të njëjtën kohë u bën thirrje qytetarëve që të kini kujdes se çfarë ushqimi blejnë, ku ruhen dhe nëse është respektuar data e skadencës.

Sa i përket murtajës së derrave, Babovski u bëri thirrje blegtorëve që të sillen me përgjegjësi. Ai tha se nga 150.000 mijë derra deri më tani, masat kundër murtajës së derrave kanë përfshirë rreth 3.300 derra.

- Nëse 2 për qind e derrave shkatërrohen, 98 për qind shpëtohen, një hap i tillë ia vlen të mundohet - thekson Babovski.

Të gjithë bisedën mund ta shikoni në video:

Video e ditës