VIDEO INTERVISTË | Skrielj: Reagimi emocional i njerëzve që kërkojnë dënimin me vdekje është i kuptueshëm, por duhet të qëndrojmë brenda kornizës së sistemit ligjor

Sanela Shkrielj, deputete nga LSDM/Foto: Sloboden Pechat

“Reagimi emocional i njerëzve në raste të tilla, kur bëhet fjalë për fëmijët, është i kuptueshëm. Është një reagim i natyrshëm dhe emocional të kërkosh dënimin më të ashpër. Është e paimagjinueshme se si dikush mund të mendojë dhe të mos bëjë e të vrasë një fëmijë. Është reagim emocional, por le të qëndrojmë brenda kornizës se çfarë do të thotë sistemi juridik”, tha deputetja e LSDM-së, Sanela Shkrielj, e pyetur për iniciativat e qytetarëve për vendosjen e dënimit me vdekje në programin e mëngjesit të “Sloboden Pechat” në bashkëpunim me. “Gradska.mk”.

Ajo shtoi se që nga shpallja fillestare, dënimi me burg për krimet për të cilat akuzohen të dyshuarit është deri në burgim të përjetshëm.

“Është e rëndësishme në këto momente që të përpiqemi t'i përmbahemi asaj që nënkuptohet me një rend ligjor të civilizuar dhe të mos bëjmë që boshti i dhunës të përhapet. Në situata të tilla është e lehtë të nxitësh dhunë dhe kjo flet për probleme serioze”, tha Shkrielj.

Deputeti shtoi se duhet t'i drejtohemi edukimit për marrëdhënie ndërpersonale dhe jo të dhunshme dhe se kjo duhet të fillojë nga mosha parashkollore.

“Duhet të ketë dënime për ata që shkelin aktet, të kenë konsistencë. Le të kemi procedura që nuk zgjasin pafundësisht, le të kemi një kualifikim të mirë të krimeve nga Prokuroria Publike dhe vendime gjyqësore që korrespondojnë me krimin që është kryer”, tha Shkrielj.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës