VIDEO INTERVISTË | Shaqiri: Në “J.H.Pestaloci” puna është normale, psikologët punojnë me klasën e Vanjës

Jeton Shaqiri - Ministër i Arsimit / Foto: "Sloboden Pechat" / Metodi Zdravev

Vrasja e vogëlushes Vanja Gjorçevska tronditi opinionin për disa ditë. Ne jemi ende në pritje të përgjigjeve për pyetjet se kush e dështoi familjen, shteti apo sistemi. Në shkolla ka panik dhe heshtje, por edhe spekulime se kush e ka fajin. Në shkollat ​​private, psikologët u kërkuan të dy prindërve të përgjigjen se si e shikon secilin fëmijë vrasjen dhe si i mbijetojnë të gjithë situatës. A ka Ministria e Arsimit rekomandime për shkollat ​​publike se si të veprojnë në një situatë të tillë?Përgjigjuni në programin e mëngjesit Shtypi i Lirë në Slobodna TV kemi pyetur ministrin e Arsimit Jeton Shaqiri.

- Kam qenë në kontakt me shkollën "J.H. Pestaloci", ku para dy ditësh ka studiuar e vrara Vanja Gjorçevska. Është për t'u përshëndetur fakti që klasa reagon menjëherë që Vanya nuk erdhi në shkollë. Aktualisht në të njëjtën shkollë vazhdon mësimi, puna vazhdon normalisht në klasën e vajzave, në të gjithë këtë proces marrin pjesë një ekip i tërë psikologësh dhe pedagogësh – thotë Shaqiri.

Fakti që mësuesi i klasës raportoi menjëherë se Vanya nuk u shfaq në shkollë duhet të jetë një shembull se si të bashkëpunohet me prindërit, si të komunikohet midis prindërve, mësuesve dhe fëmijëve kur dikush nuk shfaqet në shkollë.

-Disa shkolla kërkuan ndihmë profesionale që të mund ta trajtonin të gjithë situatën në mënyrën e duhur. Me të gjitha shërbimet profesionale kemi pasur trajnime gjatë verës në të cilat janë përfshirë prindërit dhe shërbimi profesional. Por nuk do të thotë se duhet të reagojnë vetëm shërbimet profesionale. Këtu janë mësuesit, por edhe familja dhe sigurisht shërbimet profesionale. Mësuesit duhet të jenë vazhdimisht në komunikim me prindërit – thotë Shaqiri.

Sipas tij, në “J.H. Pestaloci” ka komunikim të mirë në mes të shërbimeve në shkollë, mësuesve dhe fëmijëve, si dhe drejtorit në drejtim të zgjidhjes së problemeve aktuale.

- Rasti me Vanjën duhet të jetë shembull se komunikimi është kyç për një reagim të shpejtë - thotë ministri.

I pyetur nëse ka pasur tentativë për rrëmbim në Karbinci, Shaqiri thotë se asnjë lajm nuk duhet të merret si i vërtetë.

- I tillë ishte reagimi për kidnapimin në Shtip, besoj vetëm në informacione zyrtare. E ka denoncuar studenti, por ka rezultuar krejt e kundërta – thotë Shaqiri.

Më poshtë ndiqni të plotë intervistën me ministrin e Arsimit Jeton Shaqiri:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës